szerző:
hvg.hu

A jelek szerint kissé túltolták a kormánypropagandát a Mészáros Lőrinc tulajdonában álló Echo TV-ben, legalább is az ott megszólaló szakértő biztosan.

Az Echo TV Informátor című műsorának múlt heti adásában a menekültek, illetve az őket segítő civilek, jogvédő szervezetek, köztük a Magyar Helsinki Bizottság volt terítéken.

A „riportban” egyebek mellett azt állították: „Olyan közel-keleti tolmácshálózat alakult már ki Magyarországon, hogy egy csapat migráns elfogását követően pillanatokon belül megjelennek a megfelelő emberek, akik a bevándorlók szájába adják a kívánt szavakat.

Sőt a műsorban megszólaló tolmács, Katona Nasrin szerint ebben nyakig benne vannak a jogvédők is, aki állította: nekik az igazi menekültek az ellenségeik, mert velük nem lehet üzletelni, illetve nem lehet velük zsarolni az államot.

Ezt alátámasztandó a riporter hozzátette: a hatósági tolmácsolás területén döntő befolyást szerzett Soros György egyik kedvenc szervezete, a Magyar Helsinki Bizottság, amely évek óta igyekszik elérni a hatósági tolmácsolás rendjének megváltoztatását, a szakmai érvek mellett azonban olyan követeléseket is megfogalmaztak, amelyek a Soros-hálózat befolyásszerzését segítenék elő. A bizniszből a Migration Aid, a milliárdos másik kedvence is megpróbálja kivenni a részét – állította.

A Magyar Helsinki Bizottságtól nem nyilatkoztak az Echo TV-nek, a Migration Aid képviselője pedig a telefonban jelezte, hogy csak élőben nyilatkoznak a csatornának.

Megszólalt viszont Földi László biztonságpolitikai szakértő, aki máskor is szívesen nyilatkozott már kormányközeli szerkesztőségeknek. Ő úgy vélte, hogy a menekülteket segítő a civil szervezetek nem egyszerűen csak kártékony munkát végeznek, hanem háborús bűnöket követnek el.

Úgy fogalmazott: „Most háború van. Ezek az emberek kollaboránsok, háborús bűnösök, hazaárulók és így tovább. Ez egy egészen más fogalmi rendszer: embercsempész a háborúban nem embercsempész, hanem egy olyan, gyakorlatilag szabotőr, akinek nincs jogállása. Magyarul ő szabadon likvidálható. Ezt írja a háborús törvény: kémeket, szabotőröket nem viszünk bíróságra, hanem azonnal kiiktatjuk.”

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Dercsényi Dávid Itthon

Európai háborút vizionál Tarlós jobbkeze és tanácsadója

Világösszeesküvés, európai háború, háttérhatalom – nem más gondolkodik így, és jut el a 3-as metró fakockájától a tudjukkikig, mint Földi László egykori hírszerző, Tarlós István főpolgármester nemzetbiztonsági tanácsadója. Az Isten legyen hozzánk irgalmas.

Ezt az új Chrome-funkciót sokan használni fogják

Ezt az új Chrome-funkciót sokan használni fogják

Hárommilliárd forinttal támogatja az EU a magyar hálózatkutatókat

Hárommilliárd forinttal támogatja az EU a magyar hálózatkutatókat

„Embertelen komédia”: miért nincs több női menedzser?

„Embertelen komédia”: miért nincs több női menedzser?

Óceánmentő ötlet: az IKEA felhasználná termékeiben a műanyag hulladékot

Óceánmentő ötlet: az IKEA felhasználná termékeiben a műanyag hulladékot

"Az emberek számára az igazság sosem volt kiemelkedően fontos"

"Az emberek számára az igazság sosem volt kiemelkedően fontos"

Donald Trump rémálma zajlik épp a mexikói határnál

Donald Trump rémálma zajlik épp a mexikói határnál