szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A jelek szerint kissé túltolták a kormánypropagandát a Mészáros Lőrinc tulajdonában álló Echo TV-ben, legalább is az ott megszólaló szakértő biztosan.

Az Echo TV Informátor című műsorának múlt heti adásában a menekültek, illetve az őket segítő civilek, jogvédő szervezetek, köztük a Magyar Helsinki Bizottság volt terítéken.

A „riportban” egyebek mellett azt állították: „Olyan közel-keleti tolmácshálózat alakult már ki Magyarországon, hogy egy csapat migráns elfogását követően pillanatokon belül megjelennek a megfelelő emberek, akik a bevándorlók szájába adják a kívánt szavakat.

Sőt a műsorban megszólaló tolmács, Katona Nasrin szerint ebben nyakig benne vannak a jogvédők is, aki állította: nekik az igazi menekültek az ellenségeik, mert velük nem lehet üzletelni, illetve nem lehet velük zsarolni az államot.

Ezt alátámasztandó a riporter hozzátette: a hatósági tolmácsolás területén döntő befolyást szerzett Soros György egyik kedvenc szervezete, a Magyar Helsinki Bizottság, amely évek óta igyekszik elérni a hatósági tolmácsolás rendjének megváltoztatását, a szakmai érvek mellett azonban olyan követeléseket is megfogalmaztak, amelyek a Soros-hálózat befolyásszerzését segítenék elő. A bizniszből a Migration Aid, a milliárdos másik kedvence is megpróbálja kivenni a részét – állította.

A Magyar Helsinki Bizottságtól nem nyilatkoztak az Echo TV-nek, a Migration Aid képviselője pedig a telefonban jelezte, hogy csak élőben nyilatkoznak a csatornának.

Megszólalt viszont Földi László biztonságpolitikai szakértő, aki máskor is szívesen nyilatkozott már kormányközeli szerkesztőségeknek. Ő úgy vélte, hogy a menekülteket segítő a civil szervezetek nem egyszerűen csak kártékony munkát végeznek, hanem háborús bűnöket követnek el.

Úgy fogalmazott: „Most háború van. Ezek az emberek kollaboránsok, háborús bűnösök, hazaárulók és így tovább. Ez egy egészen más fogalmi rendszer: embercsempész a háborúban nem embercsempész, hanem egy olyan, gyakorlatilag szabotőr, akinek nincs jogállása. Magyarul ő szabadon likvidálható. Ezt írja a háborús törvény: kémeket, szabotőröket nem viszünk bíróságra, hanem azonnal kiiktatjuk.”

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Dercsényi Dávid Itthon

Európai háborút vizionál Tarlós jobbkeze és tanácsadója

Világösszeesküvés, európai háború, háttérhatalom – nem más gondolkodik így, és jut el a 3-as metró fakockájától a tudjukkikig, mint Földi László egykori hírszerző, Tarlós István főpolgármester nemzetbiztonsági tanácsadója. Az Isten legyen hozzánk irgalmas.