szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hatvanon Tóth Csaba azt mondta egy, a hivatalban dolgozó kolléganőnek, forduljon meg, mert „jó a segge”. A polgármester kirúgta őt, munkaügyi per lett a dologból, miközben Hatvanra alig jut uniós pénz.

Hatvant évekig Szabó Zsolt vezette, de amikor választania kellett, elment az országos politikába és jött az addigi alpolgármester, Horváth Richárd. Azonban Szabó kabinetfőnöke, Tóth Csaba maradt a városházán, az Index pedig azt írja, amikor a polgármester kirúgta őt, munkaügyi per indult. Az elsőfokú eljáráson a tanúvallomásokból és az ítéletből kiderült, hogy milyen állapotok uralkodtak a városban.

Tóth beleszólt kinevezésekbe, embereket rúgott ki, jutalmakat intézett és nem engedelmeskedett a polgármesternek, annak ellenére sem, hogy a munkaköri leírása szerint kabinetfőnökként kellett volna. A vallomások szerint Tóth arrogánsan beszélt munkatársaival, fenyegetőzött, „kiscsávózta”, „kispöcsözte” őket, amikor pedig egy kolléganője belépett a szobába, más férfikollégák előtt hangosan közölte vele, hogy forduljon meg, mert jó a segge.

A vallomások szerint önkormányzati autóval és sofőrrel közlekedett, utaztatta családtagjait, ismerőseit is, mindenféle engedély és jóváhagyás nélkül. A polgármesternek egy idő után elege lett, Horváth végül bizalomvesztésre hivatkozva rúgta ki Tóth Csabát. A városvezetőt pedig a Fideszből távolították el.

A bíróságon Tóth tagadott, azt mondta, mindent jogszerűen intézett, a polgármestert tájékoztatta, kollégáival együttműködött, támogatta őket. A bíróság azonban első fokon jogosnak ítélte az elbocsátást. A Fidesz ezek mellett úgy döntött, bosszút áll, a helyi döntéshozók egy ideje egész egyszerűen nem adnak EU-s pénzt Hatvannak.

A város idén 19 pályázatot adott be, összesen 6,4 milliárd forint EU-s pénzt próbált szerezni, végleges adatok nincsenek, de a lap szerint úgy tűnik, egyetlen győztes pályázata van csak Hatvannak, 22 milliót nyernek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hétméteres szakadékba zuhant egy nő Pécsen

Hétméteres szakadékba zuhant egy nő Pécsen

Telex: Koronavírus miatt halt meg egy kaszinó biztonsági őre

Telex: Koronavírus miatt halt meg egy kaszinó biztonsági őre

Egy pszichológiai irányzat, ami csupa jó dologról szól

Egy pszichológiai irányzat, ami csupa jó dologról szól