szerző:
hvg.hu

A liberális EP-képviselő Guy Verhofstadtnak Kovács Zoltán államtitkár, kormányszóvivő írt nyílt levelet. Szerinte a nemzeti konzultációval semmi baj nincs, a politikus azért kritizálja, mert kiderült, hogy a Soros-féle szervezetekhez kötődik. "Soros agresszív migrációpárti álláspontját kritizálni nem antiszemitizmus, ahogy arra a zsidó közösség prominensei és Netanjahu miniszterelnök is rámutatott".

Kovács Zoltán egykori Soros-ösztöndíjas kormányszóvivő nyílt levelet írt Guy Verhofstadtnak, liberális EP-politikusnak, aki Facebook-posztot szentelt a magyarországi Soros-kampánynak. A Soros-terves konzultációról a belga politikus azt írta, újabb próbálkozás ez Orbán részéről, hogy félelemkeltéssel szilárdítsa meg a hatalmát, a kérdések-állítások maguk pedig "teljes hazugságok". Soros támadása és a magyarok kvázi háborús mozgósítása gusztustalan, "ez az Európa legrosszabb időire emlékeztet engem". Az EU-nak egyértelműsíteni kéne, hogy ezt a fajta kampányt nem tűri, ahogy az EPP-nek is tisztáznia kéne viszonyát a Fidesszel.

Guy Verhofstadt
©

Kovács úgy látja, hogy a migrációs válság kezelésére kétféle megközelítés létezik ma: a biztonságpárti magyar kormány a demokratikus és nyílt vitát támogatja, míg a migrációpárti másik oldal, amelyet Soros György képvisel a szervezeteivel, inkább elnyomná a vitát, megfélemlítené az ellenfeleit, és nem törődne az emberek véleményével.

Kovács szerint semmi olyan nincs a konzultációban, amit Verhofstadtot Európa legrosszabb ideire kéne emlékeztesse. "Soros agresszív migrációpárti álláspontját kritizálni nem antiszemitizmus, ahogy arra a zsidó közösség prominensei és Netanjahu miniszterelnök is rámutatott."

Kovács: Verhofstadtot valami más zavarja.

©

Leginkább az, hogy kiderült, fent van az állítólagos Soros-hálózat tagjait bemutató, kiszivárogtatott listán. Verhofstadt támogatta a migrációt támogató EU-s döntéseket, kampányolt értük Magyarországon. A konzultációs kérdések mind idézetekkel alátámasztott tényeken alapulnak. (Ezt a Soros-szervezet máshogy látja – a szerk.)  Kovács szerint ha Verhofstadtnak és a többi Soros-bérencnek fontosak lennének a demokratikus értékek, megvédenék a konzultációhoz való jogot, és nem támadnák azt.

"De mindez nem meglepő", mondja Kovács, ugyanezek az emberek szeretnének szuverén államok területére úgy embereket telepíteni, hogy figyelmen hagyják a társadalom véleményét.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Sok iPhone-os bosszankodik: kizáródott a saját fiókjából

Sok iPhone-os bosszankodik: kizáródott a saját fiókjából

Kétmilliárd fölé ugrott az állami támogatás a hatvani sportcsarnokra

Kétmilliárd fölé ugrott az állami támogatás a hatvani sportcsarnokra

Indul a kilakoltatási moratórium, a Város Mindenkié törvénymódosítást sürget

Indul a kilakoltatási moratórium, a Város Mindenkié törvénymódosítást sürget

Úgy működik a környezettudatosság a németeknél, hogy vesznek egy elektromos autót is a benzines mellé

Úgy működik a környezettudatosság a németeknél, hogy vesznek egy elektromos autót is a benzines mellé

Kieső és többet késő járatok, zsúfoltság, tényleg ez a jövő vár a repülőgéppel közlekedőkre?

Kieső és többet késő járatok, zsúfoltság, tényleg ez a jövő vár a repülőgéppel közlekedőkre?

Rendőrök rohanták le Simonka György birtokait, lakását

Rendőrök rohanták le Simonka György birtokait, lakását