szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egyelőre három szerelvény hiányzik a flottából, egy azonban hamarosan visszaállhat a forgalomba.

Az atv.hu akkor értesült az újabb balesetről, amikor arról érdeklődött, hol tart a tavaly decemberi, a Pillangó utcai megállóban történt ütközésről szóló vizsgálat. Akkor egy szerelvény az állomáson várakozó másik metrónak koccant hátulról, és mindkettőt kivonták a forgalomból, s azóta sem engedték vissza – vagy nem tudták helyreállítani őket, vagy a hatóság nem ad rá engedélyt.

Az újabb incidens után jelenleg három Alstom-metró hiányzik a flottából.

A lapnak egy neve elhallgatását kérő forrás azt mondta, odáig fault a helyzet, hogy a csúcsforgalmi időszakokra általában nem tudják kiadni a megfelelő számú járművet.

A Metró Közlekedési Dolgozók Szakszervezetének elnöke is megerősítette az atv.hu-nak az újabb baleset tényét. „Nagyjából egy hónappal ezelőtt tört össze az egyik szerelvény oldala a kocsiszínben” – mondta Gulyás Attila. Az állvány valószínűleg megmozdult, amikor elhaladt mellette a szerelvény, ami magával sodorta egy tartóoszlopig. Abban végül megakadt, és megtörte az Alstom oldalát.

A Budapesti Közlekedési Központ a lap kérdéseire válaszolva azt írta: nincs szó összetört szerelvényről. "A kocsiszínben az egyik szerelvény egy munkaállványt sodort el, ami beszorult az aknamenti oszlop és a jármű közé. Ennek következtében a szerelvény oldalfalán és annak ajtajain keletkezett sérülés. Javításuk a napokban befejeződik, így a szerelvény a jövő héten ismét forgalomba áll. Az M2 vonalán nincs járatkiesés, a rendelkezésre álló üzemképes járművekkel a jelenlegi forgalmi igény kielégítése biztosított, valamint a járműkarbantartások az esedékességüknek megfelelően végrehajthatók."

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Radar360: Orbán propagandáját nem veszik be, de Merkellel van egy közös titka

Radar360: Orbán propagandáját nem veszik be, de Merkellel van egy közös titka

Több osztály is otthoni oktatásba került a pedagógusok országos tesztelésének harmadik napján

Több osztály is otthoni oktatásba került a pedagógusok országos tesztelésének harmadik napján

Felfedeztek egy új majomfajt, a gond csak az, hogy máris kihalófélben van

Felfedeztek egy új majomfajt, a gond csak az, hogy máris kihalófélben van