szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A határon túli magyarok szavazati jogának megvonása kiverte a biztosítékot az Echo tévében.

Nem hagyták szó nélkül a határon túli magyarok szavazati jogának megvonását célzó DK-s aláírásgyűjtést Mészáros Lőrinc tévéjében, az Echo Tv-ben. Az Angard című műsorban a Magyar Idők főszerkesztője, Gajdics Ottó azt mondta, nem jogi értelemben gondolja Gyurcsány Ferencet hazaárulónak,

"én ezzel tisztában vagyok, hogy ezeket az embereket tűrni kell, el kell viselni, mint a kiszáradt kutyagumit az árokparton,"

de szerinte az az ember és az a párt, aki a haza, nemzet, szülőföld dolgában idegen érdeket szolgál, az hazaáruló.

Gajdics szerint lehet morális hazaárulásról is beszélni. Abban bízik, hogy a nemzet gyógyul, Gyurcsányék pedig eltűnnek a történelem süllyesztőjében.

Gajdics a műsorban feltette azt a kérdést is, vajon ő rekeszti-e ki Gyurcsányt a magyarság köréből, vagy ő rekeszti ki magát.

A DK öt nap alatt rekordnak számító, 69 ezer aláírást gyűjtött össze interneten a határon túli magyarok szavazati jogának megvonásáról.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!