szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Mol piaci vállalatként a fogyasztói visszajelzéseket is beleértve folyamatosan figyelemmel kíséri a versenypiaci tényezőket, elemzi és szükség esetén módosítja az árakat. Az árazás ugyanakkor tisztán kereskedelmi kérdés – szögezte le a vállalat csütörtökön az MTI-nek eljuttatott közleményében.

A cég egyben megismételte: a Mol, ahogyan eddig, úgy most sem kommentál konkrét árakat vagy a saját árazási gyakorlatát. Hangsúlyozták ugyanakkor, hogy a legtöbb fogyasztási cikkhez hasonlóan az üzemanyagok ára számos piaci körülménytől függ. Magyarországon csaknem 2000 töltőállomás van, ennek csak egynegyedét működteti a Mol.

Tállai András, a nemzetgazdasági tárca parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára a hétvégén Facebook-oldalán közölte, hogy miután egyeztetést folytatott a Mol illetékes képviselőivel, csökkentették az üzemanyag árát választókerületében, Mezőkövesden. Gulyás Gergely Fidesz-frakcióvezető erről keddi sajtótájékoztatóján kijelentette: Tállai András a lehető leghelyesebben járt el, a Fidesz-frakció – csatlakozva a miniszterelnökhöz – egy emberként gratulál neki, Tállai egyébként azt mondta, csak a munkáját végezte.

A politikus szerint míg a budapesti benzinárak a Mol-kutakon literenként 353-355 forint között alakultak, addig Mezőkövesden 374 forint volt. "Mit csináljon egy egyéni választókerületi képviselő, ha ilyet tapasztal? Nem az a kötelessége a saját választóival szemben, hogy ezt szóvá tegye?" – tette fel a kérdést Gulyás Gergely.

A vállalatot hétfőn kerestük az ügyben, hogy reagáljanak. Egészen pontosan azt kérdeztük:

  • A Moltól ki és milyen alapon kérheti, hogy az üzemanyagárakat vigyék le, és ezt milyen alapon teljesítik?
  • Tállai András konkrét árszintet is megjelölt?
  • Meddig maradnak ezen a szinten az árak?
  • Kaptak korábban is ilyen politikai megkeresést/megrendelést? Ha igen, azt milyen alapon teljesítették?
  • Csak a NAV elnök kérését veszik figyelembe az árpolitika kialakításánál, vagy egyéb politikusok, miniszterek vagy a miniszterelnök szavát is meghallják?
  • Amennyiben nem igaz, amit Tállai András állít, hogy az egyeztetés után vitték le az üzemanyag árát, a Mol tervez-e bármilyen lépést? Ha nem igaz, amit Tállai András állít, a poszt alkalmas lehet-e a cég hitelének rontására Önök szerint?

Válaszokat nem kaptunk, a Mol csak az MTI-hez jutatott el közleményt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Drámai felvételen menti ki egy aligátor szájából a kutyáját egy floridai férfi

Drámai felvételen menti ki egy aligátor szájából a kutyáját egy floridai férfi

730 milló forintot adott a kormány a debreceni repülőtérnek

730 milló forintot adott a kormány a debreceni repülőtérnek

Az Index új társtulajdonosa szerint „a függetlenség kérdése szubjektív”

Az Index új társtulajdonosa szerint „a függetlenség kérdése szubjektív”