szerző:
hvg.hu

Ezután bizonyára minden településen a NAV-elnököt akarják majd képviselőnek. Az Együtt választmányi elnöke szerint vagy egyszerű botrány, ami történt, vagy az a botrány, hogy a választókat nézik hülyének.

Az adóügyekért felelős államtitkár és NAV-elnök Facebook-oldalán számolt be róla még szombaton, hogy állampolgári megkeresést kapott, hogy Mezőkövesden és a térségben bizony túl drága a benzin - vette észre a 444.hu.

Tállai egyeztetést kezdeményezett a MOL illetékes képviselőivel, ennek lett eredménye, hogy az október 31-ei állapothoz képest Mezőkövesden a benzin ára 11 Ft-tal míg a gázolajé 5 Ft-tal csökkent.

Kérdéseinkkel megkerestük a MOL-t, válaszukkal a cikket frissítjük. Országosan november 1-től éppenséggel drágult - 4-4 forinttal - a benzin és a gázolaj, majd 4-én újabb hasonló áremelés jött. November 8-án újra emelt a Mol, de csak a benzin esetében, 3 forinttal. tegnapelőtt, azaz 10-én volt a legutóbbi emelés, 5 forinttal lett drágább a benzin és 3-mal a dízel.

Vagyis a Mol nagykereskedelmi ára 16 forinttal drágult abban az időben, míg Mezőkövesden az államtitkár állítólagos közbenjárására 11 forinttal olcsóbb lett.

Igaz, minden üzemanyagárról szóló hírben ott van a figyelmeztetés, hogy az árak között kutanként jelentős eltérés lehet.

Szigetvári Viktor, az Együtt választmányi elnöke a Facebookon szégyenteljesnek nevezte, ahogy Tállai András NAV-elnök, a Fidesz országgyűlési képviselője hatalmi helyzetét kampánycélokra használja. Az ellenzéki politikus szerint az üzemanyagárak piaci versenyben dőlnek el, nem pedig bolsevik tempóban politikusok találják ki. Ha Tállai bele tudott szólni az árakba, az a botrány, ha csak ezt hazudja és természetes árcsökkenésről van szó, ami az üzemanyagoknál hétről hétre előfordul, akkor az a botrány, mert hülyének nézi a választókat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!