szerző:
hvg.hu

A lakhelyelhagyási tilalom elrendelése mellett a bíróság a sportrendezvények látogatásától is eltiltotta a kilenc drukkert.

Lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a Budai Központi Kerületi Bíróság újabb kilenc olyan gyanúsított esetében, akik a gyanú szerint részt vettek november elején az FTC-DVSC labdarúgó-mérkőzés szünetében kirobbant verekedésben – derül ki a Fővárosi Törvényszék pénteki közleményéből.

Súlyos testi sértés és csoportosan, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság miatt nyomoz ügyükben a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Az indoklás szerint szükséges, de egyben elégséges kényszerintézkedés a lakhelyelhagyási tilalom alkalmazása, a szökés és elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye miatt.

A bíróság az ügyészi indítvánnyal szemben nem tartotta indokoltnak előírni, hogy a gyanúsítottak ne tarthassák a kapcsolatot a sértettekkel, mert ezt "ellenőrizni egyébként sem lehetne", másrészt ez a szabály a távoltartás kényszerintézkedéshez kapcsolódik. A bíróság a lakhelyelhagyási tilalmat nyomkövető eszköz alkalmazásával rendelte el. A gyanúsítottak a végzés értelmében kötelesek magukat távol tartani minden sportrendezvénytől is.

Az ügyészség a Groupama Arénában történt verekedés ügyében őrizetbe vett emberek közül tovább kilenc esetében indítványozta a héten lakhelyelhagyási tilalom elrendelését, valamint azt, hogy tiltsák el őket sportrendezvények látogatásától a kényszerintézkedés idejére.

A bíróság két ember esetében már múlt héten lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el.

November 4-én, szombaton a Groupama Arénában megrendezett FTC–DVSC-focimeccsen FTC-drukkerek egy 30-50 fős csoport tagjaként rátámadtak a két férfira, akik közül az egyik könnyebb, a másik pedig súlyos sérüléseket szenvedett.

Az időközben elkészült orvos szakértői vélemény szerint a súlyosan megsérült férfinél maradandó fogyatékosságot okozó sérülés esélye is fennállt, és kizárólag a véletlennek köszönhető, hogy végül ez nem történt meg. Emiatt már maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntett kísérlete is megállapítható – közölte korábban az ügyészség.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Marad a csigatempó a MÁV csigavonalán

Marad a csigatempó a MÁV csigavonalán

Havasi: Kacsa, hogy Gruevszki a miniszterelnök házában lakik

Havasi: Kacsa, hogy Gruevszki a miniszterelnök házában lakik

Összehajtható okostelefon, 4 kamerával szerelt mobil – ezek jönnek a Huaweitől 2019-ben

Összehajtható okostelefon, 4 kamerával szerelt mobil – ezek jönnek a Huaweitől 2019-ben

Róma beintett Brüsszelnek, de ennek az egész EU megfizetheti az árát

Róma beintett Brüsszelnek, de ennek az egész EU megfizetheti az árát

Csak egy apró jelölés, mégis nagyon fontos gumivásárláskor

Csak egy apró jelölés, mégis nagyon fontos gumivásárláskor

41 millió forintos Porschét csapott kicsit oda a Top Gear műsorvezetője

41 millió forintos Porschét csapott kicsit oda a Top Gear műsorvezetője