szerző:
hvg.hu

Az LMP-s Demeter Márta utánakérdezett a Naffa családnak.

Zaid Naffa, az Orbánnal jó kapcsolatot ápoló jordán tiszteletbeli konzul megbukott a TEK átvilágításán, Oszama Naffát pedig 2015-ben nevezték ki Magyarország nagykövetének az Egyesült Arab Emirátusokba.

Demeter azt kérdezte Pintér Sándor belügyminisztertől, hogy:

  • Kettős állampolgár-e Oszama Naffa? Amennyiben igen, kérem, jelölje meg, milyen állampolgárságok ezek?
  • Amennyiben rendelkezik magyar állampolgársággal Oszama Naffa, mikor igényelte és mikor kapta meg pontosan a magyar állampolgárságot?

A tárcavezető válaszából kiderül, hogy:

Oszama Naffa 2014 januárjában nyújtott be egyszerűsített honosítási kérelmet, amellyel kapcsolatban az Alkotmányvédelmi Hivatal nemzetbiztonsági észrevételt nem tett. A magyar állampolgárságot 2014 márciusában kapta meg.

A hvg.hu korábban megkérdezte Pintér Sándor belügyminisztert, mit gondol Naffa TEK-es átvilágításon történt megbukásáról. A tárcavezető akkor azt mondta:

A TEK-nek oka volt azt állítania, hogy Zaid Naffa nemzetbiztonsági kockázatot jelent.

(A kiemelt képen Zaid Naffa.)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!