szerző:
hvg.hu

A középiskola fenntartója azonnal belső vizsgálatot rendelt el, ezután mentették fel az igazgatót is.

A fenntartó Gál Ferenc Hittudományi Főiskola felmentette annak a középiskolának az igazgatóját, amelynek tanára megpróbált megszökni egy 11 éves fiúval – írja a Mérce.hu a főiskola közleménye alapján. Sz. Zoltán tanárt a ferihegyi reptéren kapták el a gyerekkel, akit hamis papírokkal próbált kicsempészni az országból. A tanárt az eset után kirúgták, azonban nem volt világos, az igazgató mikor és mit tudott az egészről. Az biztos, a gyerek nem oda járt, Sz. Zoltán robotika szakkört tartott általános iskolákban, ott ismerte meg a fiút.

A rendőrség már szeptember 14-én tájékoztatta Szlota József igazgatót, hogy folyik egy nyomozás a tanár ellen kiskorú veszélyeztetése miatt. Ezt korábban a hvg.hu kérdésére sem az igazgató sem a rendőrség nem egyértelműsítette, a fenntartó közleményéből derült ki.

Az igazgató a hvg.hu-nak azt mondta, nem volt tisztában azzal, miért folyik eljárás a tanár ellen. A kiskorú veszélyeztetése tág fogalom – a Btk. szerint ugyanis itt testi, értelmi, erkölcsi vagy érzelmi fejlődés veszélyeztetése fordulhat elő –, így ismét rákérdeztünk a rendőrségnél, tudott-e az igazgató arról, a tanár obszcén, szexuális tartalmú üzeneteket küldött a diákjának, de erre a kérdésre a folyamatban lévő nyomozásra hivatkozva nem válaszoltak.

Az igazgató akkor a 32 éves tanárt kérdőre vonta, de Sz. Zoltán azzal hárított, a vállalkozása miatt nyomoznak ellene, illetve rágalmazzák. A rendőrségtől novemberben kapott az igazgató egy újabb tájékoztatást, az már arról szólt, gyermekpornográfia gyanújával is nyomoznak a tanár ellen. Az igazgató ekkor lépett, és kezdeményezte a tanár munkaviszonyának megszüntetését. A tanár november 5-én már nem jelent meg munkahelyén, betegségre hivatkozott. A fenntartó belső vizsgálatot indított, és felmentette az igazgatót.

A rendőrség egyébként arra sem adott választ, hogy az anya nyári feljelentése után miért nem kezdeményezték a tanár előzetes letartóztatását.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Szél Bernadett: Téboly, ami itt van!

Szél Bernadett: Téboly, ami itt van!

Íme a magyar kéz által megrajzolt BMW X8 - félhet az Audi Q8?

Íme a magyar kéz által megrajzolt BMW X8 - félhet az Audi Q8?

Kiadatási egyezményt kötött Magyarország Thaifölddel

Kiadatási egyezményt kötött Magyarország Thaifölddel

Újabb csúszás jön, csak jövő tavasszal lesz kész a 3-as metró északi szakasza

Újabb csúszás jön, csak jövő tavasszal lesz kész a 3-as metró északi szakasza

Samsung telefonja van? Mutatjuk a listát, melyik modellek kapják meg az új Androidot

Samsung telefonja van? Mutatjuk a listát, melyik modellek kapják meg az új Androidot

Rihanna beintett a Super Bowl-nak a Kaepernick-ügy miatt

Rihanna beintett a Super Bowl-nak a Kaepernick-ügy miatt