szerző:
hvg.hu

Orbán maffiaállamot épít, az emberek jobban el vannak nyomva most, mint az orosz megszállás alatt – kemény üzenetet küldött Magyarországra Soros György. A felvételek Amerikában készültek, a milliárdos magyarul nyilatkozott.

Elindult Soros György tájékoztató kampánya: első körben egy háromrészes videóinterjút tettek közzé, melyen a milliárdos beszél a gyerekkoráról, a Nyílt Társadalom Alapítvány által végzett tevékenységről, és a jelenlegi magyarországi helyzetről is.

Azt a nyilatkozatot azzal kezdte, hogy az 1984-ben létrehozott alapítvány segítette a Fidesz létrejöttét, és Orbánnak is adtak egy ösztöndíjat, hogy Oxfordban tanulhasson. "Nem sok időt töltött ott, nagyon el volt foglalva a magyar politikával, sokat járt haza."

Soros György azt mondta, Orbán Viktorral hosszú ideig voltak kapcsolatban, de már nem emlékszik rá, mikor találkozott vele utoljára. "Mostanában kerültem, vagy ő került engem. Nem találkoztunk.

A kapcsolatunk megromlott, mert ő megromlott. Nagyon megváltozott."

Annak idején Orbán volt az egyik vezető, aki segítette a demokráciák létrejöttét, de most megváltozott, a demokráciát "demokrataellenes rendszerré" alakította.

"Maffiaországot, maffiarendszert teremtett, emylben kihasználják a vezető pozíciójukat arra, hogy uralmon tartsák magukat és személyesen meggazdagodjanak. Ez a rendszer létezik Magyarországon, ami teljes ellentéte annak, amit mi akartunk elősegíteni."

Soros azt mondja, Orbánnal áthidalhatatlan elvi különbségeik vannak. Személyes ellentéte nincs vele, csak a rendszerét ellenzi. "Az ő szempontjából mi ellenségek vagyunk."

Soros arról beszél, Orbán el akarja őket távolítani Magyaroszágról,

"ki akar minket irtani."

Ő személyesen nincs ugyan itt, és őt személyesen nem tudja elérni, de az emberek, akiket támogat, érzik az üldözést. A milliárdos úgy érzi, a mostani rendszerben jobban el vannak nyomva az emberek, mint az orosz megszállás alatt voltak.

"Ott sikeresebben tudtuk támogatni a társadalmat, hogy információt és segítséget kapjanak."

Azt mondja, megtesz mindent, amit tud, de most nehéz a helyzet. A CEU-ra büszke, világsikernek tartja azt. Az egyetemet "száműzetésben" is fenntartja, "amikor Orbán eltűnik, az egyetem addig is ott lesz".

Soros, illetve alapítványának tájékoztató kampánya információink szerint jövő héten folytatódik. Úgy tudjuk, politikamentesen, a támogatottak által végzett munka bemutatásával próbálják formálni a Sorosról kialakított képet.

Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
hvg.hu Itthon

A Fidesz szerint a választók túl hülyék, hogy felfogják Soros ellenkampányát

Egyáltalán nem tart a Fidesz attól, hogy Soros György hamarosan induló "valóságkampánya" ront majd a vele szembeni kormánypropaganda hatásfokán, sőt, szinte jól is jön: segíthet forrón tartani a témát. A kormánypárti stratégák szerint az emberek egyébként is túl ostobák, hogy megértsék a milliárdos üzeneteit, vagy megítéljék, igazat állít-e egyáltalán lassan két éve tartó lejárató kampányában a kormány.

Izmozik a forint, idén még nem volt olyan erős az euróhoz képest, mint most

Izmozik a forint, idén még nem volt olyan erős az euróhoz képest, mint most

Németországban készül a jövő tehervonata, 400 km/órával suhanhat

Németországban készül a jövő tehervonata, 400 km/órával suhanhat

Zsolnay-ügy: Fel vannak háborodva az átvert és pervesztes pécsiek

Zsolnay-ügy: Fel vannak háborodva az átvert és pervesztes pécsiek

1,9 milliárd forintot ad a magyar kormány a határon túli sajtóra

1,9 milliárd forintot ad a magyar kormány a határon túli sajtóra

Trump megint beleszállt a már halott John McCainbe

Trump megint beleszállt a már halott John McCainbe

Rasszista kijelentései miatt feljelentették Brigitte Bardot-t

Rasszista kijelentései miatt feljelentették Brigitte Bardot-t