szerző:
hvg.hu

Főleg a Dunától keletre várható több csapadék.

Vasárnap jelentősebb csapadék elsősorban a Dunától keletre várható, döntően havazás, a keleti határ közelében időszakosan havaseső formájában a vasárnap éjféli órákig - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Síkvidéken vasárnap délelőttől - a csapadék intenzitásától függően - a 2 méteren mért hőmérséklet időszakosan 0 fok felett valószínű, így a megmaradó hó vizes lesz, illetve megmaradása időszakosan, egyes területeken valószínű, erősebb csapadékintenzitás idején.

Vasárnap éjfélig síkvidéken helyenként időszakosan lepel-2 cm vizes hó hullhat, erre nagyobb esély a Duna-Tisza közén, illetve az Északi-középhegység térségében, északon van. A Dunától keletre eső területek északi részén, síkvidéken nagyobb valószínűséggel Borsod megye térségében egyes körzetekben akár 2-5 cm hó hullhat vasárnap éjfélig.

Hideg fronthatással számolhatnak az arra érzékenyek. Náluk előfordulhat fejfájás, migrén, valamint szédülés is. Ingadozhat a vérnyomás. Epilepsziás, illetve asztmatikus rohamok léphetnek fel. Az allergiás betegségek, illetve tünetek halmozottabban észlelhetők. Erősebbek lehetnek a reumatikus, valamint az ízületi fájdalmak. Hosszabbá válhat a reakció idő.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!