szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az LMP-s politikus szerint a kamu a nemzeti konzultáció, nem érkezett vissza annyi ív, amennyiről a kormányzati kommunikáció szól.

A kormány – korábbi ígéretéhez híven – feljelentést tett ismeretlen tettes ellen a nemzeti konzultáció hitelességét rontó megnyilvánulások, illetve becsület csorbítására alkalmas hamis felvételek készítése és nyilvánosságra hozatala miatt – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

Azt írták: "mint ismert, Hadházy Ákos és képviselőtársa valótlanságokat állított a nemzeti konzultációval kapcsolatban, különös tekintettel a részvételi adatokra".

A kormány – olvasható a közleményben – részvételi adatokkal kapcsolatos tájékoztatását igazolja, hogy a Budapesti Közjegyzői Kamara elnöke december 7-én hitelesítette a ténytanúsító jegyzőkönyvet. A dokumentum szerint december 6-ig összesen 2.171.500 darab konzultációs válaszküldemény érkezett (ez a szám értelemszerűen nem tartalmazza az internetes kitöltések számát, amely 178 491).

"Hadházy Ákos és pártjának akciója egy előre kitervelt kísérlet volt arra, hogy a magyarok ne mondhassák el a véleményüket a betelepítési tervekről. Ez nem véletlen, tudva, hogy az LMP támogatta ezeket az uniós intézményekben" – tette hozzá a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

Az LMP két társelnöke, Hadházy Ákos és Szél Bernadett november végén jutott be három olyan helyszínre rövid időre, ahol a visszaérkezett konzultációs íveket tárolták. Hadházy akkor azt közölte, biztosan állíthatja, hogy kamu az egész, ugyanis egyik helyen sem tudtak nekik semmiféle nyilvántartást mutatni a beszállított dobozok számáról.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!