szerző:
hvg.hu

Az író árverésre bocsátja a Gérecz Attila-díjat, az abból befolyt összeget pedig jótékony célra ajánlja fel.

Grecsó Krisztián is megválik attól az elismeréstől, amit Kárpáti Kamilltól és Lőkös Margittól, a Stádium Kiadó vezetőitől kapott. A házaspárról, ahogy korábban megírtuk, Follinus Anna költő azt állítja: tizenhat évesen szexuális zaklatásaik, manipulációik tárgyává vált.

Follinus szavait a kiadóvezetők közleményben utasították vissza, azóta azonban többen is előálltak a saját, Kárpátihoz és Lőköshöz kötődő történeteikkel, köztük Oravecz Péter költő és Hajdrák Tímea fotóriporter.

Korábban Follinus és Oravecz jelezte, hogy visszaadja az elismerést, később a Zoom.hu cikke szerint csatlakozott hozzájuk Nagy Cili, Győrffy Ákos és Király Levente.

Őket követi most Grecsó, aki a Facebook-oldalán jelentette be, hogy elárverezi a díjat, egy bronz kisplasztikát, amit 1996-ban kapott Vízjelek a honvágyról című első könyvéért. A kikiáltási ár 50 ezer forint, az összeget, amiért elkel az elismerés, a Heti Betevőnek ajánlja fel.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!