szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tavaly is csak később adta be a derekát a posta a pluszpénzek ügyében, ami akkor bizonyos feltételek teljesülése mellett darabonként nettó 33-34 forintot jelentett a postásoknak.

Idén nincs bónusz, a 24.hu azt írja, először postásoknál érdeklődtek az ügyben, akik azt mondták, az idén nem lesz pluszpénz az Erzsébet-utalványok kihordásáért. Később megkeresték a vállalatot is, akik ezzel egybevágóan közölték, az Erzsébet-utalványok kézbesítéséért idén külön juttatás nem jár. Ennek az a magyarázata, hogy az utalványok kézbesítése más ütemben zajlik, mint tavaly: az utalványok kézbesítése már november 23-án megkezdődött és az érintettek több mint fele megkapta már ezeket a küldeményeket.

Ha a postások nem is kapnak pluszpénzt, a nyugdíjasok az Erzsébet-utalvány mellé nyájas Orbán-levelet azért kaptak.

Egy korábbi cikkünkben postások állították, lehetetlen tartani a munkatempót, amit elvárnak. Többen arra panaszkodnak: raportra hívják őket, ha az ügyfeleiket nem beszélik rá elég életbiztosításra. Később magyarázkodni kényszerült a posta, meghatározhatják, hogy a dolgozóinak mennyi biztosítást kell értékesíteniük, aki pedig kevesebbre beszéli rá az ügyfeleket, kevesebb jutalékot kap.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!