szerző:
hvg.hu

Az Index szerint hetek óta egyre fogynak a takarítók az iskolában, így a tanárok és szülők végzik a munkát. A Klebelsberg Központ szerint nem igaz, hogy nincs takarítás az iskolában, de azt elismerik, hogy a takarítócég csak a téli szünetben kezd.

"Takarító személyzet hiánya miatt ezt a termet kitakarítja (felsepri, felmossa, padokat lemossa) Pedagógusok és az osztály tanulói, kérjük, vigyázzatok a rendre, tisztaságra" – az Index cikke szerint ez a felirat szerepel a IX. kerületi Ferencvárosi Sport Általános Iskola és Gimnázium osztálytermeinek ajtaján.

A lap úgy tudja, az iskolában az összes takarítónő felmondott – a legutolsó múlt pénteken –, így munkaidejükön túl a pedagógusok takarítanak hetek óta, és néhány alsós szülője is beszállt. Állítólag az iskolában egy kellemetlen dugulás után az is felmerült, hogy be kellene zárniuk, amíg nem oldódik meg a helyzet. Az igazgató a legutóbbi értekezleten azt mondta, a Kliktől függetlenül megegyezett egy takarítócéggel, hogy jöjjenek ki az iskolába, de ez csak egyszeri alkalomra szól. Hosszú távú megállapodás is van egy céggel, de az csak január 8-án kezd. Addig több szülő is vállalta, hogy segít a takarításban.

A Klebelsberg Központ úgy vádolja hangulatkeltéssel az ügyet feldobó Demokratikus Koalíciót, hogy közben elismeri, valóban csak a téli szünetben oldódik meg a probléma:

"A Klebelsberg Központ sokadik alkalommal szembesül azzal, hogy a Demokratikus Koalíció nevű szervezet csúsztatásokkal próbálja megzavarni a nevelő–oktató munkát. A politikai párt mai közleményével ellentétben nem igaz az az állítás, hogy egy ferencvárosi iskolában nincs takarítás, és a pedagógusoknak kell ezt a feladatot ellátni. Az intézményt fenntartó Belső-pesti Tankerületi Központ a biztonságos működés érdekében takarítócéget bízott meg a feladat ellátására, amely már a téli szünetben elkezdi a munkát, de addig is megoldott a takarítás az iskolában."

(képünk illusztráció)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Több mint félmillióan tüntettek Londonban a Brexit ellen

Több mint félmillióan tüntettek Londonban a Brexit ellen

És akkor Orbán Viktor nem a Fundamentával költözik a Várba

És akkor Orbán Viktor nem a Fundamentával költözik a Várba

Így teheti sokkal szebbé a Chrome vagy Firefox böngészőjét

Így teheti sokkal szebbé a Chrome vagy Firefox böngészőjét

1 millió kilométert meghaladó garancia a Toyotától, egy szépséghibával

1 millió kilométert meghaladó garancia a Toyotától, egy szépséghibával

A magyar szülők csak álmodnak arról, amit ez a két anyuka kitalált

A magyar szülők csak álmodnak arról, amit ez a két anyuka kitalált

A titokzatos Tibet: volt, hogy esőerdő terebélyesedett a közepén

A titokzatos Tibet: volt, hogy esőerdő terebélyesedett a közepén