szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Karácsony Gergely ellen kell a muníció, eddig érthető a Magyar Idők igyekezete. Ezért felhívták a zuglói Fidesz erős emberét, mutassa be, milyen veszélyes az MSZP lehetséges listavezetőjének politikája. Hogy a megszólaltatott Karácsony helyettese, az nem jelent hitelességi problémát.

– Igen nagy kockázatot jelent Zugló számára az, hogy Karácsony Gergely polgármester az MSZP miniszterelnök-jelöltjeként több hónapos országos kampányba kezd, és nem marad elég ideje, figyelme a helyi ügyekre – nyilatkozta a Magyar Időknek Rozgonyi Zoltán alpolgármester, vagyis Karácsony helyettese, amit a lap jótékonyan elhallgat. A XIV. kerületi fideszes politikus szerint a 2018-as költségvetés több ponton is veszélyben van.

– A jegyző felhívta a figyelmet arra, hogy a jövő évi kerületi büdzsé több sebből is vérzik, a bevételi oldalon az úgynevezett optimista és realista számítás között mintegy nyolcmilliárd forint eltérés van – mondta el az alpolgármester. Hozzátette: van olyan számítás, amely szerint a jövő év második felétől finanszírozási problémák lehetnek a kerületben. A politikus szerint helyes az a megállapítás, hogy üres a kassza. Rozgonyi Zoltán úgy látja, hogy visszatért a 2010 előtti baloldali vezetésre jellemző felelőtlen gazdálkodás. Itt ismét elhallgatja, hogy a vezetésbe ő is beletartozik.

– Hibás a szociálisan rászorulóknak nyújtott minimáljövedelem koncepciója is, ami a mintegy négyszáz kedvezményezett esetében csak kiadást jelent és nem ösztönöz a visszatérésre a munka világába, ráadásul olyan gazdasági helyzetben, amikor óriási a kereslet a munkáskezekre – fogalmazott a fideszes politikus.

Szavai szerint a Karácsony képviselte társadalomkép a migránsok befogadására, az elvárások nélküli szociális támogatásokra alapoz, ami országos szinten a zuglóihoz hasonló problémákat okozna, és rövid időn belül minden tartalékát felélné az ország. Azt nem magyarázta el a Magyar Időknek, hogy ha mindez így van, miért nem mond le alpolgármesteri posztjáról.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Ízelítőt kapott Portugália Leslie-ből, a hurrikánból

Ízelítőt kapott Portugália Leslie-ből, a hurrikánból

Gönczi Gábor megnősült

Gönczi Gábor megnősült

Nem elég a szelektív szemét körüli mizéria, leáll egy fontos hulladéktípus gyűjtése

Nem elég a szelektív szemét körüli mizéria, leáll egy fontos hulladéktípus gyűjtése

Kizuhant a repülőgép ajtaján egy légiutas-kísérő Mumbai repülőterén

Kizuhant a repülőgép ajtaján egy légiutas-kísérő Mumbai repülőterén

Az USA ausztrál nagykövetsége tévesen kiküldött egy e-mailt, aztán nem győzött bocsánatot kérni

Az USA ausztrál nagykövetsége tévesen kiküldött egy e-mailt, aztán nem győzött bocsánatot kérni

Másfél méteres piton rázott fel egy reggeli értekezletet Kínában

Másfél méteres piton rázott fel egy reggeli értekezletet Kínában