szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A mérgezés legfiatalabb áldozata csupán hároméves.

Már húsz ember került kórházba metil-alkohol-mérgezés gyanújával a Hajdú-Bihar megyei Szerepről, köztük több gyerek. A legkisebb hároméves.

Az RTL Klub Híradójának stábja szerdán a községben járt, ahol kiderült, hogy az érintettek jó része egy vasárnapi családi születésnapi ünnepségről került kórházba, miután mind ittak egy ismeretlen eredetű folyadékból. Egy üveggel vettek belőle, nagyjából ezer forintot fizettek érte.

Mérgezést szenvedett a család 18 éves lánya és annak 16 éves öccse is. A fiatalokról az apjuk azt mondta, rossz állapotban vannak. A lány szerveit és agyát is súlyosan roncsolta a szer, a fiúnak az egyik veséje károsodott.

Az érintetteket ápoló kórház közleménye szerint felnőttek közül ketten maradandó agykárosodást szenvedtek, ketten dialízisre szorulnak, egy ember pedig művesét kapott.

A helyiek szerint sokan vehettek a pancsolt szeszből, de nem tudni, kik.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal szerdán több olyan üveget is lefoglalt, amelyekből a szerepi mérgezés áldozatai ihattak. Az adóhatóság és a rendőrség is felhívta a figyelmet arra, hogy bizonytalan eredetű, ismeretlen helyről, személytől származó szeszesitalt senki se vásároljon, fogyasszon.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!