szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ágoston Tibor a belső vizsgálatos meghallgatása előtt egy nappal kilépett a pártból.

Kilépett a Jobbikból Ágoston Tibor debreceni képviselő, aki nem szavazott meg egy tehetséggondozó támogatást egy roma fiatalnak, és még gúnyolódott is. Ágoston azt javasolta, inkább hozzanak létre a számára egy felzárkóztató programot "Rostás Winnetou" néven

A debreceni Jobbik ezután vizsgálatot indított Ágoston kijelentései miatt

A Jobbik debreceni frakcióvezetője most azt közölte, a belső vizsgálat során egy elnökségi ülés keretében kívánták meghallgatni Ágoston Tibort, de ő egy nappal a tervezett elnökségi ülés előtt írásos nyilatkozatot tett, melynek értelmében

azonnali hatállyal lemond a Jobbikban betöltött valamennyi tisztségéről, és kérte párttagsága megszüntetését is.

Egyúttal közölte, hogy a Jobbik debreceni frakciójából is kilép, a jövőben független képviselőként kíván részt venni a közgyűlés munkájában. Hozzátették, a Jobbik debreceni elnöksége Ágoston Tibor döntését tudomásul veszi, egyúttal felszólítja mandátumának visszaadására is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!