szerző:
hvg.hu

Enyhe időre van kilátás a következő napokban és folyamatosan emelkedik majd a hőmérséklet, igaz, pénteken sokfelé eleredhet majd az eső.

Szerdán változóan, erősen felhős időre ébredhetünk, nyugaton kisebb esőre, az Alpokalja hegycsúcsain havas esőre is számíthatunk. A Dunától keletre többfelé pára, köd képződhet. Gyenge, mérsékelt marad a déli, délnyugati szél.

Napközben északnyugat felől megvastagszik a felhőzet, sokfelé kell számítani esőre, záporra, északon, északkeleten havas eső is előfordulhat, az északi hegycsúcsokon pedig átmenetileg havazhat is. Erőre kap a szél. A legmagasabb hőmérséklet 3 és 9 fok között alakul, északon lesz majd hidegebb az idő – derül ki az Időkép előrejelzéséből.

Csütörtök reggel változóan, erősen felhős lesz az ég, de számottevő csapadék már nem várható, legfeljebb a Dunántúlon alakulhat ki néhol jelentéktelen eső. A Dunától keletre ismét többfelé párássá válhat a levegő, köd képződhet. Gyenge, mérsékelt lesz a nyugati-délnyugati szél. A hajnali -3, +2 fokról 1, 8 fokig emelkedik a hőmérséklet. 

A hét másodk felében tovább melegszik az idő, a péntek esősnek ígérkezik, de szombaton egyes helyeken 14, 15 fok is lehet.

©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!