szerző:
MTI / hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az Együtt szerint gyanús, honnan tudta az Állami Számvevőszék, hogy ki párttag, és ki nem. Az adatvédelmi hatóság elnöke vizsgálja az ügyet, az ÁSZ szerint ők minden szabályt betartottak.

Az Állami Számvevőszék az ellenőrzései során mindenben betartja a rá vonatkozó adatvédelmi és adatkezelési előírásokat, és visszautasít minden ezzel kapcsolatos valótlan állítást – közölte a szervezet. Figyelmeztette az Együttet, hogy ne terjesszenek valótlanságokat, és ne rágalmazzák őket.

Azt mondták, az Együtt által átadott adatok alapján végezték az ellenőrzést.

Az Együtt szerint olyan miatt is megbüntették őket, amiről a párt szerint az ÁSZ nem is tudhat, vagyis arról, hogy ki párttag, és ki nem. 62 ezer forintot tagdíj helyett adományként könyvelték, ezért büntetést kaptak. Az ügyet vizsgálja a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság is.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!