szerző:
hvg.hu

Az Állami Számvevőszék olyan miatt is megbüntette az Együtt-et, amiről a párt szerint amúgy nem tudhat.

Vizsgálja a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH), hogy milyen adatokra láthat rá az Állami Számvevőszék (ÁSZ), illetve hogy at örvény szerint miket ellenőrizhet - tudta meg a Magyar Nemzet. Az Együtt ügye miatt, de nem a párttól érkezett a NAIH-hoz beadvány.

Juhász Péter pártelnök szerint személyiségi jogi kérdéseket vet fel az ÁSZ jelentéstervezete, illetve a kiszabott 19 millió forintos bírság egyik eleme. A számvevők megállapították, hogy 2015-ben 62 ezer forintnyi tagdíjat a párt rosszul, adományként könyvelt el. Az Együtt szerint ugyanakkor az ÁSZ-nak semmilyen információja nem lehet arról, ki tagja a pártnak, és ki nem, ez ugyanis különösen védett személyes adat, ráadásul szerintük az sem derül ki, hogy a hivatal munkatársai pontosan kire gondolnak.

Péterfalvi Attila előzetesen nem mondott véleményt arról, történhetetett-e bármilyen szabálytalanság az Állami Számvevőszéknél.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!