szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Állami Számvevőszék olyan miatt is megbüntette az Együtt-et, amiről a párt szerint amúgy nem tudhat.

Vizsgálja a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH), hogy milyen adatokra láthat rá az Állami Számvevőszék (ÁSZ), illetve hogy at örvény szerint miket ellenőrizhet - tudta meg a Magyar Nemzet. Az Együtt ügye miatt, de nem a párttól érkezett a NAIH-hoz beadvány.

Juhász Péter pártelnök szerint személyiségi jogi kérdéseket vet fel az ÁSZ jelentéstervezete, illetve a kiszabott 19 millió forintos bírság egyik eleme. A számvevők megállapították, hogy 2015-ben 62 ezer forintnyi tagdíjat a párt rosszul, adományként könyvelt el. Az Együtt szerint ugyanakkor az ÁSZ-nak semmilyen információja nem lehet arról, ki tagja a pártnak, és ki nem, ez ugyanis különösen védett személyes adat, ráadásul szerintük az sem derül ki, hogy a hivatal munkatársai pontosan kire gondolnak.

Péterfalvi Attila előzetesen nem mondott véleményt arról, történhetetett-e bármilyen szabálytalanság az Állami Számvevőszéknél.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Zárt tárgyalást rendelt el a bíró Demeter Márta ügyében

Zárt tárgyalást rendelt el a bíró Demeter Márta ügyében

Csillag István: Az Orbánt leváltani képes ellenzéki vezető kiválasztásának receptje

Csillag István: Az Orbánt leváltani képes ellenzéki vezető kiválasztásának receptje

Kiket és hogyan akar legközelebb beoltatni Orbán Viktor?

Kiket és hogyan akar legközelebb beoltatni Orbán Viktor?