szerző:
hvg.hu

Nagy a harc, ki hívja ki Németh Szilárdot.

Áll a bál a baloldalon a csepeli körzet miatt: kiderült, a szocialisták Bangóné Borbély Ildikót indítanák ott, ahol 2014-ben Szabó Szabolcs együttes politikus nyert. Kunhalmi Ágnes az Indexnek azt mondta, először Szabót keresték meg, ám ő nem volt hajlandó MSZP–Párbeszéd-színekben indulni. Így viszont Kunhalmi érvelése szerint nem tudtak mit tenni, muszáj volt saját jelöltet találni.

Háborog az Együtt, és a lépés miatt beszólt a szocialistáknak a DK is, miszerint azt a helyet az Együttnek ígérték.

Korózs Lajos az ATV reggeli műsorában azt mondta, nem rúgtak fel semmilyen megállapodást, és semmiféle döntés nem született, a helyi szervezet – most épp a fővárosi – felvetett egy jelölt-jelöltet. A kérdésről a délutáni elnökségi ülésen döntenek Korózs szerint.

"Mit hisztiznek?"

– tette fel a kérdést a politikus, majd azzal folytatta, pancsernek tartja azokat a politikusokat, akik a médiában és sajtótájékoztatón keresztül üzengetnek másoknak.

"Egy középkategóriás politikusnak is el kéne tudnia oda jutni a választások előtt 100 nappal, hogy nem akkor próbálok egyeztetni egyéni körzetekről és listás helyekről, amikor már gyűjteni kéne az aláírásokat, amikor kész kampánytervvel kéne rendelkezni, és már a 106 egyéni körzetben össze kellett volna hívni a szavazóbiztosokat" – mondta Korózs, amit árnyal az Együtt véleménye, amely szerint pont az MSZP volt az, amely elzárkózott a tárgyalástól. Mindenesetre Szabó Szabolcs elindul az Együtt színeiben. Németh Szilárd rezsibiztos elégedetten hátradőlhet.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!