szerző:
hvg.hu

Vagy legalábbis nem túl gyorsan.

Az államtitkár Vácon osztott krumplit, azonban nem árulta el, honann szerezte az árut, amit 10 kilójával osztott a sorbaállóknak. Rétvári a váci polgármesterrel és egy helyi képviselővel összesen 4 tonna krumplit osztott szét.

Az ügyben Bangóné Borbély Ildikó fordult kérdéssel az Állami Számvevőszékhez, hogy megtudja, Rétvári akciója nem ütközik-e a párttörvénybe. A szocialista politikus szerint gyanús Rétvári titkolózása, ezért felmerül a gyanú, hogy itt tiltott pártfinanszírozás zajlott. (Ez pont az, ami miatt a Jobbikot megbüntették, igaz, ott nagyobb tételről volt szó.) Az adomány piaci ára meghaladja az 500 ezer forintot, ezért az adományozó neve is nyilvános kellene hogy legyen.

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) erre csak annyit válaszolt – igaz, azt hosszan –, hogy a pártokat kétévente ellenőrizik, előre meghatározott menetrendben. Megnéztük, a Fidesz az első féléves tervben nem szerepel, a 2014-15-ös gazdálkodását tavaly vizsgálták.

Az ÁSZ azt írta, a beérkezett információkat, jelzéseket és egyéb dokumentumokat a folyamatban lévő ellenőrzései, vagy az ellenőrzések tervezése során hasznosítja. Bangóné jelzését majd a kockázatelemzés során hasznosítják.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Matolcsy nem hagyja annyiban: szerinte nem mondhatják rá, hogy lop

Matolcsy nem hagyja annyiban: szerinte nem mondhatják rá, hogy lop

Kézi-vb: Matics szerint a szerencse nagyon hiányzik

Kézi-vb: Matics szerint a szerencse nagyon hiányzik

Keanu Reeves megint halomra öli az embereket

Keanu Reeves megint halomra öli az embereket

A gyilkos, aki az áldozatai szemébe néz

A gyilkos, aki az áldozatai szemébe néz

Görögországban és Egyiptomban nyaral a legtöbb magyar

Görögországban és Egyiptomban nyaral a legtöbb magyar

Visszatér a tél, érkezik a hó

Visszatér a tél, érkezik a hó