szerző:
hvg.hu

Nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt vádat emelt egy 40 éves román állampolgárságú férfival szemben a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.

Az elkövetés idején 19 éves román állampolgárságú vádlott nem sokkal a bűncselekmény előtt, 1996 augusztusában-szeptemberében érkezett Magyarországra, és építőipari alkalmi munkákból tartotta fenn magát. A vádlott egy alkalommal Budapesten véletlenszerűen összetalálkozott a régebb óta ott élő és vele egy városból származó ismerősével – a 2007-ben elhalálozott bűntársával –, és beszámoltak egymásnak a fővárosi munkalehetőségekről. Következő találkozásuk során megbeszélték, hogy másnap vonattal leutaznak Kiskunfélegyházára és felkeresik a régi barát egyik ottani férfiismerősét, a későbbi sértettet.

1996. szeptember 21-én délután megérkeztek Kiskunfélegyházára, ahol a vasútállomáson találkoztak az egyedül élő sértettel, a nap hátralévő részét együtt töltötték. Az elkövetők a férfit hazakísérték, és az éjszakát nála töltötték. Előzőleg a két romániai férfi megállapodott abban, hogy alkalmi ismerősük lakását átkutatják, és megpróbálják megszerezni az értékeit, akár annak árán is, hogy megölik.

Másnap reggel, míg a sértett aludt, a két elkövető kutatni kezdett a szekrényekben. Időközben azonban áldozatuk felébredt, ezért a kezük ügyébe készített bontatlan italos üvegekkel mindketten nagy erővel a sértett fejére ütöttek, amitől ő visszahanyatlott az ágyra. Miután magához tért, a sértett az egyik elkövetővel dulakodni kezdett, megpróbálta a szobából kitolni, eközben azonban a vádlott a konyhában magához vett egy 22 centiméter pengehosszúságú kést, és többször mellkason, vállon, nyakon és arcon szúrta a sértettet. A férfi az elszenvedett szúrások következtében az előszobában összeesett, eszméletét vesztette.

A vádlott ekkor sem hagyott fel a támadással: ismét nyakon szúrta áldozatát. Ezután a bűntársak a holttestet ágyneműkkel, szőnyegekkel letakarták, majd megmosakodtak, átöltöztek, és folytatták a lakásban a kutatást. Arany ékszereket és egy 30 ezer forint értékű videomagnót vittek magukkal, amit később az út mentén eldobtak.

A sértett holttestét egyik munkatársa fedezte fel, aki azért kereste őt a lakásán, mert nem jelent meg a munkahelyén. A sértett a támadás során 33 különböző szúrt-metszett, csonttöréses, zúzódásos sérülést szenvedett el. Két támadója gátlástalanul, az átlagosat lényegesen meghaladó, rendkívüli embertelenséggel és brutalitással hajtotta végre a cselekményét.

A főügyészség a jelenleg előzetes letartóztatásban lévő férfit nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével vádolja és vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza. Bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Önsorsrontó keretek - Bajnai Gordon 7 pontos elemzése a gazdaságról

Önsorsrontó keretek - Bajnai Gordon 7 pontos elemzése a gazdaságról

A vállalkozások most szinte fürödhetnek a hitelajánlatokban

A vállalkozások most szinte fürödhetnek a hitelajánlatokban

Még egy csúcson túl lévő focista is elképesztő autóparkot tud tartani

Még egy csúcson túl lévő focista is elképesztő autóparkot tud tartani

Titokban szívja a mobilnetet a Google hírolvasója, dühöngenek a felhasználók

Titokban szívja a mobilnetet a Google hírolvasója, dühöngenek a felhasználók

A volt grúz elnök unatkozik, és sokallja a 400 eurós amszterdami rezsit

A volt grúz elnök unatkozik, és sokallja a 400 eurós amszterdami rezsit

Segítettek a nézők, sikerült albérletet találni a vakvezető kutyás fiatalnak

Segítettek a nézők, sikerült albérletet találni a vakvezető kutyás fiatalnak