szerző:
hvg.hu

A terjedelmes listáról úgy tudni, hogy azt nem a nagyvállalkozó állította össze, másvalaki(k) magánakciójáról lehet szó.

"Ilyen gazdagok vagyunk" címmel ragasztott ki valaki terjedelmes listát Simicska Lajos egyik veszprémi hirdetőoszlopára, hosszan sorolva a kormány szerinte felesleges kiadásait - hangzott el az RTL Híradó csütörtök esti adásában.

A kiragasztott, piros betűkkel írt listáról az RTL úgy tudja, azt nem a nagyvállalkozó írta.

Az elkövető vagy elkövetők olyan tételeket írtak fel egyébként, mint az MTK stadion, a felcsúti kisvasút, vagy a közmédia 2015. évi működési költsége. A lista mellé odaragaszották Ovádi Péter fideszes választó kerületi elnök karácsonyi üdvözlőjét, de azt később leszakították.

A listáról fotók is készültek, azok először Kész Zoltán független országgyűlési képviselő Facebook oldalán jelentek meg - mondták a műsorban.

Az RTL Híradójában elhangzottak szerint a Fidesznek szánt üzenet megosztotta a veszprémieket.

"Túl sok a tolvaj" - mondta egy járókelő, majd hozzátette: szerinte az egészségügyre kellene költeni, utalva a listára. Egy másik férfi Orbán munkásságát méltatta, példaként említve a lengyelekkel való összefogást.

A Fidesz frakcióvezetője szerint az üzenetből is látszik, hogy már megkezdődött a kampány.

"A választási kampány, ha jogi értelemben még nem is, de egyébként már megkezdődött, nyilván ez is annak része" - mondta Gulyás Gergely.

Mint ismeretes, nem ez az első alkalom, hogy Simicska hirdetőoszlopát üzenetváltásra használják. Többet legutóbb maga a tulajdonos használt sajátos kommunikációjára, mikor öt saját plakáthelyére is azt írta fel: "Orbán egy geci".

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Egy sikertörténet vége: ma temetik a Portugált

Egy sikertörténet vége: ma temetik a Portugált

Tragikus testrablós horrorsztoriba keveredett egy brit család

Tragikus testrablós horrorsztoriba keveredett egy brit család

A nap fotói: A belvárosi terepen parkolás új budapesti rekordere

A nap fotói: A belvárosi terepen parkolás új budapesti rekordere

Egyszer csak feltűnt egy kisgyerek a biztonsági átvilágító képernyőjén (videó)

Egyszer csak feltűnt egy kisgyerek a biztonsági átvilágító képernyőjén (videó)

Az Audi bemutatta eddigi legkomolyabb sportautóját, egy kihegyezett R8-ast

Az Audi bemutatta eddigi legkomolyabb sportautóját, egy kihegyezett R8-ast

Nagypapa lett Deutsch Tamás

Nagypapa lett Deutsch Tamás