Hercsel Adél
Hercsel Adél
Tetszett a cikk?

Köszönöm szépen, nem kérek abból, hogy kizárólag Fidesz-hívőként lehetek jó keresztény. Vélemény.

Ehhez a szégyenteljes hírhez, hogy tehát a hódmezővásárhelyi plébános közzétette, hogy a Fideszre kell szavazni, csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy már egészen pici gyerekként rendszeresen jártam templomba, és bár valóban ilyen neveltetést kaptam, nem szülői nyomásra, hanem önszántamból, a saját lelkesedésemtől és érdeklődésemtől vezérelve mentem vasárnaponként római katolikus szentmisére, voltam elsőáldozó, bérmálkozó, ministráns, a templomi kórusban énekes, még az érettségi után is hetente egyszer jártam hittanra, gyóntam, áldoztam, imádkoztam, a Rózsafüzért különösen szerettem, mert fantasztikusan gyönyörűnek tartom, olvastam a katolikus szakirodalmat, kedveltem a lelkigyakorlatokat, a Bibliában találtam okos gondolatokat és tanulságos történeteket, inspiráló meglátásokat, mert bármilyen meglepő, tényleg hiszek ebben az egészben.

Rengeteg nagyszerű élményem kötődik a valláshoz és a hithez: órákig tudnék mesélni. Ám 2010 tavaszán történt valami: a választások előtti héten a pap felmenve a szószékre, a maga kenetteljes pópastílusában, prédikációjában ezúttal nem Krisztus, a pátriárkák vagy más szentek cselekedeteinek és bölcseleteinek magyarázatával készült, hanem előadott egy sunyi agitkát, ami azzal a mondattal zárult, tisztán emlékszem most is: "ugye, kedves híveim, most már mindenki pontosan tudja, jövő vasárnap hová kell húzni az X-et." A beszéd és annak utalásai alapján persze egyértelmű volt, hogy a Fideszre. Na, én akkor, 20 éves koromban mentem utoljára temploma, és vettem részt bármin, aminek bármi köze van a magyar római katolikus egyházhoz.

Miért is? Mert, köszönöm szépen, nem kérek abból, hogy kizárólag Fidesz-hívőként lehetek jó keresztény, Krisztus szolgája, jó ember, egyáltalán emberi lény, valid tagja egy történelmi, nagy hagyományú közösségnek. Meg különben is, ezért jöttem ide? A politikai-ideológiai iránymutatásnak tényleg a templomban van a helye? Azóta csak magamban imádkozgatok, és diskurálok az égiekkel, leginkább azért, hogy majd egy szép napon eltűnjön innen ez a NER nevű gonosz téboly és vele együtt hazug, csaló, kizsigerelő, cinikus bandája, továbbá egyszer végre Magyarország történelmi egyházai is a valódi munkájukat végezzék (lélek- és hagyományápolás, tanítás, jótékonykodás, erkölcsös, jó útra térítés, az elesettek védelme, stb.), és az igaz ügyet szolgálják, ne pedig a Felcsúti Zsebdiktátort tömjénezzék, és kuncsorognak neki, hogy az adófizetők pénzéből wellness-szállót, borászatot, luxushotelt, luxuséttermet, és még ki tudja mit építhessenek.

Ja, és az sem lenne utolsó, ha a korrupt kufárokat valaki végre kiűzné a templomaikból, mert foglalják a helyet az éhezők, a menekülők és az elesettek elől. Ámen.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A debreceni fociklub két kaszinóban is tulajdonos, ám most kivásárolják őket

A debreceni fociklub két kaszinóban is tulajdonos, ám most kivásárolják őket

A Spacex már a fegyverkezési versenyből sem tud kimaradni

A Spacex már a fegyverkezési versenyből sem tud kimaradni

Két évet kapott a kecskeméti férfi, aki meg akarta ölni az ismerősét

Két évet kapott a kecskeméti férfi, aki meg akarta ölni az ismerősét