szerző:
hvg.hu

Több helyen is havazást várnak szombatra, ez a hó pedig meg is maradhat.

Budapestet és Pest megyét, valamint Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar, Nógrád és Heves megyét figyelmeztette az Országos Meteorológiai Szolgálat nagyobb havazásra. Ezekre a helyekre elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Mint írták, ma észak-északkelet felől egyre inkább síkvidéken is gyenge-mérsékelt intenzitású havas esőbe, hóba vált át a csapadék. A síkvidéken megmaradhat a hó, de a legtöbb helyen két centinél vastagabb hótakaró nem várható. Ezt meghaladó mennyiség az Alföld északi részein, valamint az Alpok lábánál fekvő nyugati határvidéken valószínű. Ezeken a helyeken vasárnap hajnalig 5-7 centis hóréteg is kialakulhat. Vasárnap egyre inkább északnyugat felé halad a csapadékzóna.

A 300 métert meghaladó magasabb részeken - főleg az Északi-középhegység, a Gödöllői-dombság, valamint a Budai hegyek területén és egészen a nyugati határszélen - akár 5-10 cm hóréteg is lehet.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!