szerző:
hvg.hu

Egy kolbásztöltő fesztiválon találta meg a Hír Tv, ahol ott volt Pócs János fideszes képviselő is, aki viszont nem akart nyilatkozni.

A Hír Tv a jásziványi kolbásztöltő versenyen találta meg azt az embert, aki ráírta a megölt és megperzselt disznóra, hogy "ő volt a SOROS". A döglött disznóval pózoló emberek képét megosztotta Pócs János fideszes országgyűlési képviselő a Facebook-oldalán, amiből hatalmas botrány lett, a Bloomberg is címlapon hozta.

Péter András böllér azt mondta, ők nem akartak üzenni ezzel semmit, az erdélyi kisfalvakban nem annyira ismert Soros György, mint Magyarországon.

"Mi vágtuk a disznót, épp az volt a soros" – mondta a böllér, akitől a riporter megkérdezte, jó viccnek tartja-e ezt.

"Ha vicc, akkor plagizáltuk a poént",

ez ugyanis már elhangzott.

©

Azt mondta, újra elkészítené a feliratot, ha a soros disznó kerülne elő. A kolbásztöltő versenyen ott volt Pócs János is, aki továbbra sem akart nyilatkozni disznóügyben. A kép feltöltése után még közlékeny volt, azt mondta, a feliratnak nincs köze Soros Györgyhöz. Lázár János miniszter viszont ízléstelennek és fideszeshez nem méltónak tartotta azt. Nyilatkozta felülírta Pócs magyarázkodását, miután kettős mércét emlegetve azt mondta, "megdöbbentő, hogy a Jobbik rasszizmusán és antiszemitizmusán simán túllépnek, míg más esetben ezen fennakadnak".

Orbán Viktor miniszterelnök korábban azzal ütötte el a Pócs-kérdést, hogy a disznóvágás nem tartozik a kormány hatáskörébe.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Windisch Judit Itthon

Pócs János migránsozós viccét és francia kitüntetését ismerik?

Vasárnap este megkapta az eddigi legkeményebb támadást a fideszes Pócs János, aki világhírűvé vált azzal, hogy egy leölt, Soros-feliratú disznót ábrázoló képet osztott meg a Facebook-oldalán. Szerinte ennek nincs köze Soroshoz, de ezt még Lázár János miniszter sem így értékeli. Felelevenítjük Pócs néhány húzását.

Hosszabb türelmi időt kaphatnak a kúttulajdonosok

Hosszabb türelmi időt kaphatnak a kúttulajdonosok

Lesz ma egy érdekes műsor a Spektrumon: a brit tudósok nem viccelnek – se a teával, se a tudománnyal

Lesz ma egy érdekes műsor a Spektrumon: a brit tudósok nem viccelnek – se a teával, se a tudománnyal

A végtelenbe és tovább: teszten az új Toyota Land Cruiser

A végtelenbe és tovább: teszten az új Toyota Land Cruiser

Videó: Tapadt az öreg Opel a Ferrarira, nem volt menekvés

Videó: Tapadt az öreg Opel a Ferrarira, nem volt menekvés

Jogsi nélkül, részegen, bekábítózva csapódott a fának autójával

Jogsi nélkül, részegen, bekábítózva csapódott a fának autójával

Pizzagitár pepperonival

Pizzagitár pepperonival