szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nem kötött paktumot egy párttal sem, de az SZDSZ egy ideig természetes szövetségesük volt – mondta a Hit Gyülekezetének vezetője a 24.hu-nak.

Hosszú interjút adott a 24.hu-nak a Hit Gyülekezetének vezetője (egy személyben felel evilági és túlvilági dolgokért az egyházban). A beszélgetésben Németh Sándor azt mondta, elgondolkodott rajta, hogy az Andy Vajnával elköltött ebéd jubileumát a sajtó képviselőivel együtt ünnepelné a Nobuban. Majd azt állította:

a Vajnával való találkozásomról olyan nagy sztorikat olvastam utóbb, hogy már nem is tudom, hol voltam én valójában. Merthogy egyébként egyszerű csevegésről volt csak szó. Nem tudok mást mondani, mint hogy arról beszéltünk hosszan, milyen hasznos hatásai vannak a nyers halnak.

Habony Árpáddal még csak ennyire sem futotta. A beszámoló szerint ő csak odaállt az asztal mellé és bemutatkozott. "Mondta, hogy ő Habony Árpád, én meg mondtam, hogy Németh Sándor vagyok. Életemben először és azóta utoljára akkor találkoztam vele." A lelkész állítja, hogy a gyülekezete tulajdonában lévő ATV-től nem kért a kormánypárt semmilyen szívességet a csatornán megjelenő állami hirdetések fejében.

Németh azt mondta, bár a pénz nagyon kell az ATV-nek, volt olyan Soros-kampányos hirdetés, amelyet nem fogadtak be. Paktumról tehát szó sincs, Rogán úrral még csak nem is beszéltem – tette hozzá. A politikusokhoz fűződő viszonyáról azt mondta: Akivel barátságba kerültem, teljesen más világnézetű ember: ő Kiss Péter volt; teológiai és spirituális dolgokról pedig szeretek beszélgetni Semjén Zsolttal.

Miközben Németh tagadta, hogy bármely párttal paktumot kötöttek volna, azt mondta: az SZDSZ-szel természetes szövetségesek voltak. Elmondása szerint később kiderült, egyfelé, az ultraliberalizmus irányába akar menni a párt, ez az 1998-as választási vereség után nyilvánvaló is lett, így kihúzták a szövetségük alól a talajt. Németh beszél arról, hogy a Fidesz 2002-es leváltásának örültek, de az ellenük zajló politikai hadjáratot nem csak Kövér Lászlóéknak tudja be, de a liberálisoknak is.

Gera Zoltán egy hamburgi meccse hozta össze Orbán Viktorral. 2010-ben azt mondta Némethnek: ha bűncselekményeket követett el a gyülekezet, ne számítsanak kegyelemre. "Mondtam neki, hogy nem tudom, miről beszél, nyugodt a lelkiismeretem. Ő akkor megkérdezte azt is, tudok-e olyan mondatot idézni, amelyikkel megsértett minket. Mondtam, hogy tőle nem tudok ilyet mondani."

Németh Sándor így folytatja találkozóját Orbánnal:

Ezen kívül annyit kért, hagyjuk békén azokat a családtagjait, akik nem szerepelnek a közéletben. Erre meg azt mondtam, hogy világnézetünkből következően nem szeretünk az emberek magánéletébe beavatkozni. Ezt lehet paktumnak nevezni, csak nem az.

Az interjú apropóját az adhatta, hogy a 444 hosszú elemzésben állította: a Hit Gyülekezete megérkezett a Fidesz holdudvarába, és magával viszi az ATV-t is. Ezzel kapcsolatban Németh azt állítja: a tulajdonosi körnek és a menedzsmentnek egyaránt az a szándéka, hogy az ATV közszolgálati, többnyire ellenzéki televízió maradjon a választás után is.

Hogy áprilisban milyen eredményre számít, az kiderült talán ebből a félmondatból: örülnék, ha a szocik erősebbek lennének, mert szükség van erős ellenzékre. Ezek szerint a kormány hatalmon maradását már elkönyvelte.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Hajtogatható telefon? Felejtse el: a Lenovo táblagéppel csinálna ugyanilyet

Hajtogatható telefon? Felejtse el: a Lenovo táblagéppel csinálna ugyanilyet

Előrukkolt valamivel a Huawei: leváltaná a microSD-memóriakártyákat

Előrukkolt valamivel a Huawei: leváltaná a microSD-memóriakártyákat

Most egy ketrecharcos élőzött autózás közben, nem lett szép vége – videó

Most egy ketrecharcos élőzött autózás közben, nem lett szép vége – videó

Rászólt az ügyészség a rendőrségre, nyomozni kell Gyurcsány cégénél

Rászólt az ügyészség a rendőrségre, nyomozni kell Gyurcsány cégénél

Ha ez így folytatódik, senkinek nem éri meg almát termelni - figyelmeztetnek a gazdák

Ha ez így folytatódik, senkinek nem éri meg almát termelni - figyelmeztetnek a gazdák

Újra felütötte a fejét a kergemarhakór Nagy-Britanniában

Újra felütötte a fejét a kergemarhakór Nagy-Britanniában