szerző:
hvg.hu

Andy Vajna csatornájának reggeli műsora helyenként olyan, mintha színészek tartanának felolvasópróbát, de már maguk is unnák. Kedd reggel a mikrofonállvány-színvonalon kérdező műsorvezető és a Fidesz frakcióvezetője együtt próbált érdekes beszélgetést imitálni, kevés sikerrel, pedig érezhetően a Jobbik–LMP-mantra volt kiadva leckének, grátisz migránsozással.

Az LMP hétfői „csicskapártos” megjegyzése, Vona, migránsozás – világosan látszott, milyen sorvezető van kiadva mára a Tv2 Mokka című műsorának kanapéján első interjúalanyként felvonultatott Gulyás Gergelynek a műsorvezető Istenes László alákérdezésével. A fideszes politikus viszont még vagy nem ébredt fel teljesen, vagy kissé már unja a mantrát, mert meglehetősen laposra sikerült a beszélgetés.

Miután a Fidesznél élesebben irányváltásokra kevés párt képes, hitelesen elmagyarázta Gulyás, hogy az LMP és a Jobbik „minden korábbi elvét hajlandó feladni”. Elég megnézni a korábbi nyilatkozataikat, látszik, hogy mindent megtesznek, hogy a kormány ellen összefogjanak, mert a „hatalomvágyuk erősebb”. Vona Gábor már nyíltan hirdeti, hogy az LMP-vel és a Momentummal együtt tudna működni – ismételte.

A furcsa része az interjúnak csak ezután jött, Istenes profi kérdésére, miszerint „nem akarom olyan helyzetbe hozni, hogy elemzőként nyilatkozzon meg, de mit gondol, ez melyik pártnak hozhat?”.

Erre Gulyás felélénkült egy pillanatra, és kijelentette: „hisz abban, hogy az állampolgár egyik pártnak sem hitbizománya”, attól még, hogy valamelyik pártra szavazott, később dönthet másként. Ezért a Jobbik és az LMP támogatottsága nem adható össze, hiszen „az állampolgárok elvszerűbbek, mint a pártok”.

Miután az Orbán-kormány napok óta görcsösen próbálja megmagyarázni, hogyan is volt az 1300 ember befogadása, ez a rész sem maradhatott ki, ami pikáns volt az elvszerűség és köpönyegforgató pártok tematika után. Természetesen Gulyás sem lát semmi ellentmondást a migránsozás és a genfi egyezmény alapján befogadott személyek oltalomba vétele között.

A kötelező lecke utolsó fordulataira – a balliberális ellenzék lebontaná a kerítést és a Stop Soros-terv – már valószínűleg egyes nézők is bealudtak.

Gulyás Gergely az elvszerűségről és az 1300 ember befogadásáról
©

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Út az X-Faktor döntőjéig - mi történik a háttérben? (videó)

Út az X-Faktor döntőjéig - mi történik a háttérben? (videó)

Miért lesz a kisember egy törvényszegő, korrupt rendszer híve?

Miért lesz a kisember egy törvényszegő, korrupt rendszer híve?

Új javaslat: 2022 végéig lehetne szabadon munkát vállalni a briteknél

Új javaslat: 2022 végéig lehetne szabadon munkát vállalni a briteknél

Cupra Ateca-menetpróba: ne nevezd Seatnak!

Cupra Ateca-menetpróba: ne nevezd Seatnak!

Nocsak: már készül az első játék a PlayStation 5-re?

Nocsak: már készül az első játék a PlayStation 5-re?

Trump cáfolja Fethullah Gülen kiadatását

Trump cáfolja Fethullah Gülen kiadatását