szerző:
hvg.hu

A társaságból mindenki ételmérgezést kapott.

Súlyos ételmérgezésbe halhatott bele egy magyar turista Thaiföldön – írja a Bors.

A lapnak a Külgazdasági és Külügyminisztérium Sajtó Főosztálya megerősítette, hogy az elhunyt négy barátjával együtt nyaralt Thaiföldön, ahol a szállodájukban egy svédasztalos vacsorán vettek részt.

A vacsora után a társaság minden tagja nagyon rosszul lett, egyikük pedig többszöri újraélesztés után a kór­házba szállítást követően rö­viddel elhunyt. A halál oka fel­tehetően ételmérgezés vagy étel­allergia miatt bekövetkezett szívleállás.

A lap azt írja, Pattaya üdülőparadicsomában történt a tragédia, ahol a baráti társaság tagjai a vacsora után azonnal a thaiföldi nagykövetségtől kértek segítséget.

A Külügyminisztérium közölte, a magyar csoport tagjait egy bangkoki nemzetközi kórházba vitték, ahol megvizsgálták, ellátták őket a szükséges kezeléssel, és már elhagyták az intézményt, a kórház tájékoztatása alapján pedig valamennyien ételmérgezést kaptak.

A külügy azt is hozzátette, egy szervezett utazás keretében több magyar is ugyanabban a szállodában szállt meg, és sokan közülük szintén megbetegedtek a péntek esti vacsorát követően.

Az viszont csak a boncolás során fog kiderülni, hogy az elhunyttal ételallergia vagy ételmérgezés végzett-e. A boncolási jegyzőkönyv elkészültéig és a szakvélemény kiállításáig a holttest Bangkokban marad.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Prés alatt: a népnevelés magasiskolája

Prés alatt: a népnevelés magasiskolája

Manfred Weber nem lesz CSU elnök

Manfred Weber nem lesz CSU elnök

Új kormányzati tervek: a hajléktalanok miatt lezárhatják Budapest nagy aluljáróit

Új kormányzati tervek: a hajléktalanok miatt lezárhatják Budapest nagy aluljáróit

Zala megyét már beborította a hó – fotók

Zala megyét már beborította a hó – fotók

Orbán haragszik a sportvezetőkre

Orbán haragszik a sportvezetőkre

Egymás mellett áll az igazi és a Lego Bugatti Chiron a márka múzeumában

Egymás mellett áll az igazi és a Lego Bugatti Chiron a márka múzeumában