szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A 66 éves férfi segítségnyújtás nélkül elhajtott, miután elütött egy havat lapátoló asszonyt, majd nekiesett a rendőröknek, amikor kórházba akarták vinni. A kórházban is agresszívan viselkedett.

A Kecskeméti Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezte azt a férfit, aki vasárnap 11 óra körül elütött egy nőt Kecskemét-Katonatelepen, majd nekiment az intézkedő rendőröknek. A végzés nem jogerős, mert a gyanúsított és védője fellebbezett ellene – közölte az ügyészség szerdán.

A 66 éves férfi Kecskemét-Katonatelepen letért az útról, és elütötte a háza előtt havat lapátoló asszonyt a járdán. Megállás és segítségnyújtás nélkül távozott, de voltak szemtanúk, akik a lakásáig követték a gázolót, illetve szóltak a rendőröknek.

A férfi nem akarta beengedni a házába a rendőröket, nekifeszült a bejárati ajtónak, de hiába, az egyenruhások bejutottak. Ezután ököllel eltalálta az egyik rendőrt a szeme tájékán.

Megszondáztatták a férfit, felmerült, hogy ittas, ezért kórházba vitték. Útközben ordítozott, és azzal fenyegette a rendőröket, hogy gépkarabéllyal levadássza majd őket, ha kiengedték. A kórház betegforgalmi pultjánál is megpróbálta megrúgni az őt kísérő két rendőrt, ők azonban kitértek a rúgások elől.

A férfit hivatalos személy elleni erőszakkal és könnyű testi sértéssel gyanúsítja az ügyészség.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!