szerző:
T. R.
Tetszett a cikk?

Első alkalommal rendezik meg a Gödrei Töpörtyű- és Forralt Bor Ünnepet. Amit biztosítanak, az egyek között 5 kiló zsírszalonna és migránsmentes környezet.

A Szabad Pécs portál hívta fel a figyelmet az új fesztiválra, amit február 10-én rendeznek majd Gödrén. Az esemény Facebook-oldalán is írják, hogy amit biztosítanak:

  • 5 kg zsírszalonnát (sertés) csapatonként,
  • 1 db sörasztal, 2 db sörpad csapatonként
  • a helyet, vízvételi lehetőséget,
  • a jó hangulatot
  • a zenét, hogy könnyebben menjen a pörc elkészítése
  • a büfét, hogy ne csak a töpörtyű piruljon, hanem a sütője is,
  • a profi értékelést profiktól,
  • a migránsmentes környezetet,
  • a biztos helyet a II. Gödrei Töpörtyű- és Forraltbor Ünnepen.

Azt írják még a szervezők, hogy a „rendezvény a magyar gasztronómia hagyományait hívja elő, azzal a céllal, hogy a közösségépítésen és a szórakozáson túl a Nyugat- Hegyháti térséget turisztikailag népszerűsítse, településeinek összetartozását erősítse, a hagyományokat őrizze. A rendezvény feleleveníti azon disznóvágások hangulatát, ahol a család a komasággal, barátokkal karöltve dolgozik, és zárásként elkészítik a töpörtyűt.”

Gelencsér Gábor, Gödre független polgármestere azt mondta a Szabad Pécsnek, hogy:

Elsőként tisztázzuk: A megjegyzés pusztán a töpörtyű készítésére kitalált rendezvény kapcsán vetődött fel, más rendezvényünk kapcsán nem. Gondolom, magyarázni nem kell, miért nevezhettük – viccesen – migránsmentesnek. És láss csodát, a célt elértük! Remélhetőleg többek figyelmét is sikerül ugyanígy felkelteni, hiszen egy rendezvény promotálásának épp ez a célja. Kérem, ne keressen ebben sem politikát, sem provokációt, arról ugyanis a rendezvény nem szól! Szeretne viszont közösséget építeni, gasztronómiai hagyományokat elevenen tartani, személyes kapcsolatok teremtését elősegíteni!

Azt mondta, figyelemfelkeltésnek szánták a migránsmentes kitételt, és örömmel konstatálja a polgármester, hogy működik a terve.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!