szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Viszont a nemtelen sajtótámadások annál inkább. Handó, ha akarta, ha nem, az Origónak is odaszúrt.

Hetek óta próbálunk interjút kérni Handó Tündétől, az Országos Bírói Hivatal elnöke azonban valamiért most mégsem nekünk, hanem a kormánypárti Origónak adott interjút, hogy aztán abban nekünk is üzenjen. 

Handó beszél a kedden új összetétellel felálló Országos Bírósági Tanács (OBT) szerepéről, és megjegyzi, "a sajtóhírek szerint van néhány tag, aki mintha azzal a céllal került volna be, hogy valamifajta revansot vegyen az őt ért sérelmekért". Ezzel a hvg.hu cikkére utal. De nem tart attól, hogy összefognának ellene a bírók, bár "egy ekkora szervezetben, főleg jelentős változások közepette, mindig vannak elégedetlen hangok. (...) Úgy látom, az elmúlt időszakban megjelent álhírek révén sikerült megtalálni olyan bírói hangokat, amelyek a szervezeten belül nem szólalnak meg, azon kívül viszont szívesen osztanak meg hangulatkeltő félinformációkat, vagy egyszerű hazugságokat. Sajnos vannak, akik rövidlátó módon, saját egyéni érdekeiket előtérbe helyezve kockára teszik 11 ezer ember munkájának az eredményét."

Handó kifejti véleményét a bírói függetlenségről is, szerinte "sértő azt feltételezni, hogy azok a bírók, akik az Alaptörvény szerint önállóan, függetlenül döntenek az eléjük kerülő ügyekben, bármilyen befolyást eltűrnének". Ezzel az Origónak is üzenhet, amely korábban arról írt, Soros György és bandája sikerrel helyezett nyomást a magyar bíróságokra, akár a Kúriára is. Sorosra külön ki is tér: Handó szerint Soros György befolyásolási kísérleteit nem vizsgálják ki, "erre nem is volt szükség". Sokkal nagyobb veszélyt jelentenek a sajtótámadások – elképzelhető, hogy Handó Tünde ezekre gondolt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Levelet küldenek a bankok azoknak, akik igénybe vették a hitelmoratóriumot

Levelet küldenek a bankok azoknak, akik igénybe vették a hitelmoratóriumot

Kunetz Zsombor a járványügyi korlátozásokról: Ki kell nyitnunk!

Kunetz Zsombor a járványügyi korlátozásokról: Ki kell nyitnunk!

Trump utolsó gesztusával Marokkónak adta Nyugat-Szaharát

Trump utolsó gesztusával Marokkónak adta Nyugat-Szaharát