szerző:
MTI / hvg.hu

Érdekes érvelésbe bonyolódott a főpolgármester a 3-as metró akadálymentesítésével kapcsolatban.

Az M1 reggeli műsorának vendége volt csütörtökön Tarlós István főpolgármester, aki ismét a 3-as metró akadálymentesítése ügyében kezdeményezett MSZP-s népszavazásról beszélt. Tarlós megint értelmetlennek nevezte a népszavazási kezdeményezést, mert az győzelem esetén sem róna kötelező feladatot az önkormányzatra, ezért félreveztő a kérdés, majd azt mondta,

minden állomáson megvan az az elméleti megoldás, amelyet gyakorlattá fogunk formálni, a mozgáskorlátozottakkal együttműködésben.

Tarlós ezen túl egy fura érvelésbe bonyolódott, amikor arról beszélt, hogy

nem logikus minden állomásra felvonót építeni, hiszen egyetlen liftnél sokkal több embert szállíthat például egy alacsonypadlós autóbusz.

A főpolgármester emellett azzal példálózott, hogy az előző városvezetés a 2-es metró részleges felújítása során egyetlen, a mozgáskorlátozottakat szolgáló liftet épített, azóta viszont már 13-at adtak át.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!