szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Magyar Nemzet értesülései szerint az egyesület egy márciustól induló projekt keretében költheti el a nagyrészt az Európai Unió által fizetett, vissza nem térítendő támogatást.

Közel 200 millió forintos uniós támogatás landolt tavaly szeptemberben Rétvári Bence unokatestvére, a Huczekné Rétvári Mónika által vezetett civil egyesületnél – írja a Magyar Nemzet.

A lap úgy tudja, egy márciustól induló projekt keretében költhetik el a 85 százalékban az unió által fizetett, vissza nem térítendő 199,2 millió forintot két és fél év alatt.

A Magyar Nemzet azt írja, a projekt célja a nők munkaerőpiaci helyzetének, illetve a család és a munka összeegyeztethetőségének javítása, csakhogy, jegyzi meg a lap, a Nők Civilben Egyesület profiljába nem igazán illik bele egy ekkora szakmai tudást, szociális és pedagógiai tapasztalatot igénylő feladat. A szervezet ugyanis főleg szabadidős programok megszervezésében jeleskedik, ahol az egyesület tagjai és részben a pásztói családok kapcsolódhatnak ki. Olyan rendezvényekről van szó, mint színházlátogatások, filmvetítések, kirándulások, zenés mulatságok, léggömbröptetés, a 2016-os szakmai beszámolóban például konkrétan ezek szerepelnek a lap szerint.

A Magyar Nemzet telefonon elérte Huczekné Rétvári Mónikát, aki készséggel válaszolt kérdéseikre, de utólag e-mailben letiltotta a nyilatkozatát, mint mondta, azért, “túl azon, hogy sok benne a pontatlanság, nem szeretném belekeverni a politikát, és főként a családot”.

A lap emlékeztet: Huczekné korábban az MSZP pásztói szervezetének vezetője volt, de mint elmondta, hét éve kilépett a pártból, és azóta semmi köze a politikához.

A helyi független polgármester, Dömsödi Gábor szerint "a kérdés az, hogy amikor az embereknek nincs ennivalója, nincs tüzelője, akkor szabad-e 199,2 millió forintot ilyen célokra költeni".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Rétvári Bence az állampapírokra alapoz

Az Emmi államtitkára a csaknem egymilliós fizetését a vagyonnyilatkozata alapján állampapírokban látta a legjobb helyen: hétmillióról 13 millióra emelkedett az itt befektetett vagyona. Megvan a XI. kerületi lakása is.

Megvette, majd átnevezte a Disney a 20th Century Foxot

Megvette, majd átnevezte a Disney a 20th Century Foxot

Nagyszabású és borsos árú mozipark nyílik Kisvárdán

Nagyszabású és borsos árú mozipark nyílik Kisvárdán

A Diákhitel Központ vezérigazgatója szerint akinek versenyképes végzettsége van, az könnyen kifizeti a tartozását

A Diákhitel Központ vezérigazgatója szerint akinek versenyképes végzettsége van, az könnyen kifizeti a tartozását