szerző:
nyüzsi
Tetszett a cikk?

Nem rossz!

Vagyonnyilatkozatok 2018
Alig több mint hatvan nappal a választás előtt a képviselőknek, kormánytagoknak ismét vallaniuk kellett: január 31. volt a vagyonnyilatkozatok leadásának határideje. Nem mondjuk meg olvasóinknak, mennyire tekintsék hitelesnek ezeket a nyilatkozatokat, erről nyilván mindenkinek megvan a maga véleménye. Egy biztos: gyűjtésünkből megtudja, mekkora vagyont vallottak be azok, akik vezetik az országot, vagy szeretnék azt vezetni. Aztán ezt mind fel lehet idézni, amikor majd 2018 híreinek főszereplői lesznek.
Friss cikkek a témában

Ha próbált már valaki egyvégtében átnyálazni csaknem kétszáz képviselői vagyonnyilatkozatot (vagy akár kevesebbet), akkor pontosan ismeri a művelet monotonitását, kikeres, kattint, megnyit, jegyzetel és így tovább elölről, az ember csak ritkán kapja fel a fejét egy-egy nagyobb vagy színesebb vagyonelemre: pótos ifára, motorcsónakra.

Ezt tettük mi is a múlt héten közzétett friss dokumentumokkal, amikor egy meglepőnek tűnő adat jött szembe a fideszes Hadházy Sándor bevallásában: a nem különösebben vagyonos, képviselői megbízásán túl más tisztséget nem is viselő politikusnak havi 1,4 milliós bevétele származik ingatlankiadásból. Ez önmagában nem lenne furcsa, ha házak, lakások garmadája lenne a nevén, de nincs: az egykori visegrádi polgármester ugyanis csak egy (a fotók alapján nem is különösebben jó állapotú) 128 nm-es visegrádi családi házat és egy 90 nm-es kiskunhalasi ház negyedét tüntette fel a bevallásban – az utóbbiban azonban idős édesapja lakik rögtönzött nyomozásunk szerint.

©

De akkor miből lehet az akár visegrádi vár bérleti díjának is beillő bevétele? – morfondíroztunk, miután egy napig semmilyen formában nem sikerült elérnünk a képviselőt. Hadházy Sándor végül mégis visszahívta munkatársunkat és viszonylag prózai magyarázatot adott az ellentmondásra: nem havonta, hanem évente kap 1,4 milliót a visegrádi háza kiadásáért, csak elrontotta a nyilatkozatot.

Már megint – tesszük hozzá, hiszen tavalyi bevallásában, amelybe ugyanúgy beírta az ingatlankiadást, szintén tekintélyes summát, havi 960 ezer forintot szerepeltetett, az évi 960 ezer helyett. Mindkettőre most jött rá, de azt ígérte, kijavítja a hibát.

Igazán semmiség. Pláne, hogy eddig ahhoz szoktunk hozzá, hogy az összeget (vagy a négyzetmétert) valahogy mindig lefelé korrigálva rontják el a képviselők.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Merkel politikai klónja veszi át a CDU vezetését

Merkel politikai klónja veszi át a CDU vezetését

Élesben Szarvas Józseffel: Az egy bulvár ügy, hogy tanár leszek az SZFE-n

Élesben Szarvas Józseffel: Az egy bulvár ügy, hogy tanár leszek az SZFE-n

Szijjártó: 1 millió ember beoltásához elég orosz vakcinát vettünk

Szijjártó: 1 millió ember beoltásához elég orosz vakcinát vettünk