szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Pedig az állami megbízásokat is bezsebelő Nagy és Trócsányinak nem ment rosszul az elmúlt években.

Vagyonnyilatkozatok 2018
Alig több mint hatvan nappal a választás előtt a képviselőknek, kormánytagoknak ismét vallaniuk kellett: január 31. volt a vagyonnyilatkozatok leadásának határideje. Nem mondjuk meg olvasóinknak, mennyire tekintsék hitelesnek ezeket a nyilatkozatokat, erről nyilván mindenkinek megvan a maga véleménye. Egy biztos: gyűjtésünkből megtudja, mekkora vagyont vallottak be azok, akik vezetik az országot, vagy szeretnék azt vezetni. Aztán ezt mind fel lehet idézni, amikor majd 2018 híreinek főszereplői lesznek.
Friss cikkek a témában

Januári bevallásával majdnem azonos tartalmú vagyonnyilatkozatot adott le a hétfő este lejárt határidőre Trócsányi László igazságügyi miniszter. Van azonban két szembetűnő különbség: az egyik a hirtelen felbukkant, még a májusi záró bevallásban sem szereplő 38 millió forintnyi készpénz.

A másik pedig, hogy Trócsányi László a jelek szerint kiszállt a Nagy és Trócsányi ügyvédi irodából, amelyben a keletkezéskor egyharmad, májusig pedig 12,6 százalékos részesedése volt.

Az igazságügy-miniszter nevét is viselő ügyvédi irodáról tavaly derült ki, hogy a Miniszterelnökség megbízásából ő tárgyalt a 2017-ben hazahozott Seuso-kincsek átadásáról a műkincsegyüttest birtoklókkal, de dolgozott az iroda az elmúlt években a korábbi fejlesztési minisztériumnak is a megszűnt játéktermek üzemeltetői által indított, úgynevezett kaszinóperekben, valamint a Magyar Nemzeti Banknak és az MNB alapítványainak is különböző ingatlanvásárlási ügyletekben.

A Nagy és Trócsányi iroda képviselte mindezeken túl a magyar államot a paksi bővítést érintő perekben, de az irodát bízta meg a képviseletével egyes devizahiteles-perekben például az osztrák Erste Bank, az olasz Unicredit Bank és magyar OTP Bank is.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!