szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

Megkezdődött a kétnapos budapesti magyar-szerb kormányzati csúcstalálkozó.

A magyar és a szerb kormány tagjainak csütörtök esti közös vacsorájával megkezdődött a kétnapos budapesti magyar-szerb kormányzati csúcstalálkozó.

A Gundel étteremben tartott vacsorán Orbán Viktor miniszterelnök és Ana Brnabic szerb kormányfő mellett a két kormány tagjai vesznek részt.

A csúcstalálkozó második napján, péntek délelőtt katonai tiszteletadással fogadják a Kossuth Lajos téren a szerb miniszterelnököt, majd az Országházban plenáris tárgyalást tartanak, ezután megállapodásokat írnak alá, a két kormányfő pedig közös sajtónyilatkozatot tesz.

A program részeként üzleti fórumot is rendeznek, amelyet délután Orbán Viktor és Ana Brnabic beszéde zár – írja az MTI Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár tájékoztatása alapján.

A belgrádi parlament tavaly júniusban szavazta meg az Ana Brnabic vezette új szerb kormányt, és ezzel Ana Brnabic lett Szerbia első női miniszterelnöke. Egyben ő az ország első miniszterelnöke, aki nyíltan vállalja leszbikusságát.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Technikai hibák sora nehezítette az állami informatikai képzés záróvizsgáját

Technikai hibák sora nehezítette az állami informatikai képzés záróvizsgáját

Fejenként 150 ezer forintos gyorssegélyt kaphatnak az állás nélkül maradt kommunikációs szakemberek

Fejenként 150 ezer forintos gyorssegélyt kaphatnak az állás nélkül maradt kommunikációs szakemberek

Friderikusz közölte: nem költözik New Yorkba, viszont perel

Friderikusz közölte: nem költözik New Yorkba, viszont perel