szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A szocialisták megtalálták az új jelöltet, a párt gyöngyösi elnöke indul a polgármester helyett. Fodor Gábor indulását helyben megpuccsolták.

Orosz Bálint, az MSZP gyöngyösi elnöke indul a gyöngyösi egyéni választókerületben – mondta Szanyi Tibor a HírTV Peron című műsorában. A hírt megerősítette Nyakó István, a párt sajtófőnöke is. Az elnökség Oroszt jelöli és ajánlja, a helyi taggyűlés szerdán lesz.

Elég nagy volt a kavarodás Gyöngyösön, az eddigi jelölt, Hiesz György polgármester pár nappal ezelőtt lépett vissza a jelöltségtől. Könnyek között jelentette be döntését, az MSZP-ből is kilépett. Utána a Magyar Nemzet megírta, Fodor Gábor liberáli politikus indulhat a körzetben, Fodor ugyanis a hírek szerint nem jut befutó helyhez az MSZP-Párbeszéd országos listán. Helyben gyakorlatilag palotaforradalom lett volna, ha Fodor indul, azzal fenyegetőztek, hogy ez tömeges kilépéshez vezethet.

Fodor és több szocialista is cáfolta a hír megjelenésekor, hogy a kérdés eldőlt volna, Hiesz György viszont azt mondta, neki Fodor beszélt arról, ő lesz a jelölt, és ezt Molnár Gyula MSZP-elnök is megerősítette. Molnár szerint viszont Hiesz már ki akart lépni, most csak apropót keresett ehhez. Hieszt még Botka László miniszterelnök-jelölt kérte fel az indulásra.

Ebben a körzetben indul Vona Gábor (aki örülhetett volna Fodornak), a Jobbik elnöke is indul, aki négy éve csak kicsivel maradt le a fideszes győztes mögött.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A kormány célkeresztjében a Lidl, az Aldi és a Tesco?

A kormány célkeresztjében a Lidl, az Aldi és a Tesco?

Bezuhantak az albérletárak Budapesten, a kaució csökkentésével halásznak bérlőt a tulajdonosok

Bezuhantak az albérletárak Budapesten, a kaució csökkentésével halásznak bérlőt a tulajdonosok

Jön Tom Jones és Jamie Cullum

Jön Tom Jones és Jamie Cullum