szerző:
MTI / hvg.hu

Az Állami Számvevőszék épp ezért büntette végig az ellenzéki pártokat, amelyek most azt várják, a Fidesz legyen a soros. A Fidesz szerint nem kapott kedvezményt és minden törvényes volt.

Az MSZP a Fővárosi Kormányhivatalhoz és az Állami Számvevőszékhez fordul, a párt szerint ugyanis a Fidesz törvénysértő módon jutott olcsóbban plakáthelyekhez. Harangozó Tamás szerint az ellenzéket lejárató kampány törvénysértő, miután a Fidesz ezer plakáthelyet kapott olcsóbban a 2018-as listaárnál.

A szocialista politikus szerint a Fidesz hirdetési cégekkel kötött szerződései alapján csaknem 30 milliós kedvezményt ért el, a JCDecaux óriásplakátcég árlistáját a Fidesz által kapott árakkal összehasonlítva kiderül, hogy a nagyobbik kormánypárt mind a 6 árkategóriában 33 százalékkal alacsonyabb árat kapott. Öt olyan cégnél is hirdet a kormánypárt, amely még közzé sem tette az idei árlistát.

Közérdekű bejelentéssel fordulnak a Fővárosi Kormányhivatal vezetőjéhez, azt várják, a plakátokat két napon belül távolítsák el, és szabjanak ki plakátonként 150 ezer forintos bírságot éppúgy, ahogy ezt az ellenzéki plakátok esetén tették. Az Állami Számvevőszéket is megkeresik, hogy "ugyanolyan alapossággal és végeredménnyel" járjon el a Fidesszel szemben, mint az ellenzéki pártok esetében, és büntetésként a kapott kedvezmény mértékének kétszeresét szabja ki a kormánypártra.

Arra a felvetésre, hogy a kültéri reklámhordozókra specializálódott Odex Outdoor Expert Kft., valamint JCDecaux óriásplakátcég hétfői közleményében azt írta, hogy a törvényi előírásokat betartották az ügyben, illetve hogy politikai pártok esetén a törvényi előírás kimondja, hogy az előző évi listaárakat kell alkalmazni, Harangozó Tamás azt mondta: a törvény szerint a listaár kiszámolásához az előző évi legmagasabb piaci árat kell alapul venni, azonban a Fidesz ehhez képest 33 százalék kedvezményt kapott. Ezt szerinte innentől kezdve nem lehet kimagyarázni.

A Fidesz közleményben reagált: a párt szerint semmilyen kedvezményt nem kapott a listaárhoz képest, minden törvényesen zajlott.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Ilyen alacsony vízállás még soha nem volt a Dunán, amióta mérik

Ilyen alacsony vízállás még soha nem volt a Dunán, amióta mérik

Foggal-körömmel védi vadászterületét a Mészáros família a pernyertes vadászokkal szemben

Foggal-körömmel védi vadászterületét a Mészáros família a pernyertes vadászokkal szemben

Több mint negyven tűzijátéknézőt ütött el egy vonat Indiában

Több mint negyven tűzijátéknézőt ütött el egy vonat Indiában

Itt egy telefon, ami akkora, mint egy bankkártya, a pénztárcájába is teheti

Itt egy telefon, ami akkora, mint egy bankkártya, a pénztárcájába is teheti

"Brutális változások jönnek, de fel tudjuk-e készíteni erre az embereket?"

"Brutális változások jönnek, de fel tudjuk-e készíteni erre az embereket?"

Gyapottal számolná fel az éhezést egy texasi kutatócsoport

Gyapottal számolná fel az éhezést egy texasi kutatócsoport