szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Igazi sunshine and happiness érzés töltheti el a helyieket a szürke vásárhelyi télben, ha belegondolnak, hogy nemsokára végigcsörömpölhet a városon az első tramtrain.

Az időközi polgármester-választás előtt álló Hódmezővásárhely egyik presztízsberuházása a várost Szegeddel összekötő tramtrain. A szó szerinti fordításban vonatvillamosként egyébként ritkán emlegetett közlekedési eszköz itthon újdonság. Szeged villamoshálózatáról a nagyvasúti pályán át éri majd el a hódmezővásárhelyi nagyállomást. Ehhez Vásárhelyen 3,5 kilométeres villamospályát építenek, a munka a közműkiváltásoknál tart.

Mivel fontos beruházásról van szó, Vásárhely megbízott polgármestere személyesen nézte meg, minden OK-e a közműkiváltásokkal. És véletlenül vele ment egy kamerás ember is.

Hegedűs Zoltán már kamera előtt kérdezte meg az illetékes szakitól, hogy "milyen mélyen jön által ez a cső". A videó feliratozója ezt picit finomította, és inkább azt írta, hogy "milyen mélyen fekszik ez a cső". Mint kiderült, nemhogy betartották az 1,90-es határt, hanem inkább 2,5-ig mentek le. Ez annyira jó hír volt, hogy a videóra azonnal visszatolták egy kicsit az elején felzúgó partyhimnuszt, ha valaki szeretne esetleg pár másodpercet pörögni egyet az örömtől.

A megbízott polgármesternek ezután meg kellett mutatnia, hogy ő is képes kamerába nézni, fejből elmondani összefüggő mondatokat és tévéseket megszégyenítő stand-upokat mondani az egyes helyszínek bemutatásához. Hasonló képességeit csillogtatta meg egyébként múlt héten egy másik témában Harrach Péter fia, Harrach Tamás XIII. kerületi fideszes képviselő.

A videót Hódmezővásárhely hivatalos Facebook-oldalán tették közzé, és az Andy Vajna tulajdonába került Délmagyarország oldalán is megosztották.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!