szerző:
nyüzsi

Képzeljük magunkat abba a helyzetbe, hogy egy újságíró megkérdezi tőlünk:

milyen éve volt tavaly a Heineken Hungáriának?

Ha valamennyire még emlékszünk az eseményekre, diplomatikusan azt felelnénk, hogy "feszült", "ijesztő", "zaklatott". Mert hogyan kéne azt nevezni, amikor az egyeduralkodó kormánypárt egy céget azzal vádol meg, hogy "megsértette a magyar nemzetet", és ezt "nem viheti el szárazon"? Tudjuk, hogy végül a kormány elsunnyogta nagy ügybuzgalmát, és nem lett betiltva a Heineken logója. De ez a harc akkor is a menedzsment csontjában kell legyen pár hónap távlatából is.

Mészáros Lőrinc (vagyis Orbán Viktor) gazdasági napilapja, a Világgazdaság csinált egy interjút a Heineken magyarországi vállalatának vezérigazgatójával, és feltette neki a fent idézett kérdést. José Matthijsse a szerdai lapszám szerint így válaszolt:

Bár az időjárás jó hatással volt a sörfogyasztásra, ezen a piacon az 1-2 százalékos növekedésért is nagyon meg kell dolgozni. Az előzetes adatok tükrében annyit mondhatok, hogy 2017 a prémiumsörök éve volt, de a középáras termékek szegmense is stabilizálódott. Jó ütemben jelentünk meg az újdonságainkkal, így a Soproni IPA hamar a nyár slágere lett, de az általunk forgalmazott belga apátsági ale sörnek, a szintén belga meggysörnek és az alkoholmentes Heinekennek is kedvező volt a fogadtatása.

Az egykolumnás interjúban nem kerül szóba a márka logója, a kommunista terror minden megidézett áldozata a holland cég károsítására. Azt sem hozza fel a vezérigazgató, hogy a kormányzati bosszúhadjárat nem a vörös csillag elleni elvi kifogással indult, az pusztán bosszúnak szolgált, amiért a Heineken Hungária román testvércége bírósági vitába keveredett Lázár János egyetlen igaz sörével. Akkor mi értelme volt az interjúnak? Így tudott Matthijsse lobbizni egy kicsit az alkoholfogyasztás áfájának csökkentése mellett.

A Világgazdaság ki is emelte a Heineken aggodalmát, hogy a döntéshozók könnyebben megtalálják. Ez aztán a win-win.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Közterületi plakátokon körözik Gruevszkit – fotó

Közterületi plakátokon körözik Gruevszkit – fotó

Még hárman kidőltek a fociválogatottból

Még hárman kidőltek a fociválogatottból

Megvan, mikor kezdi a Spar a házhoz szállítást

Megvan, mikor kezdi a Spar a házhoz szállítást

Gruevszki átgyalogolhatott Macedóniából Albániába

Gruevszki átgyalogolhatott Macedóniából Albániába

Orosházi SBO-ügy: Az igazgató szerint nincs itt semmi látnivaló

Orosházi SBO-ügy: Az igazgató szerint nincs itt semmi látnivaló

Összekapja magát a Google, feledtetnék az Android legnagyobb hibáját

Összekapja magát a Google, feledtetnék az Android legnagyobb hibáját