szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Állítólag ittas volt.

Az Esztergomi Járásbíróság 2018. február 8-án bíróság elé állítás keretében megtartott tárgyaláson önkényuralmi jelkép használatának vétsége miatt 400.000 forint pénzbüntetésre ítélte azt a férfit, aki horogkeresztet viselt ruházatán – közölték.

A megállapított tényállás szerint tettenérésekor a szlovák állampolgárságú vádlott Esztergom belvárosában egy ismeretlen személytől megszerzett 18x12 centiméter nagyságú piros színű karszalagot viselt, melynek közepén fehér körben fekete színű horogkereszt volt látható.

A Büntető törvénykönyv rendelkezései szerint a cselekmény elzárással büntetendő, a pénzbüntetés kiszabására az enyhítő körülmények száma és nyomatéka miatt látott lehetőséget a bíróság, mivel a vádlott büntetlen előéletű, beismerő vallomása szerint antiszemita szervezetekkel nem tart kapcsolatot, a cselekményt ittasságára visszavezethetően követte el.

Az ítélet kihirdetését követően jogerőre emelkedett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!