szerző:
hvg.hu

Mi áll a gyöngyösi szocialista önkasztrálás hátterében? Hogyan kerül a képbe Fodor Gábor mérhetetlen támogatottságú pártja? Ki lesz az újabb balos bénázás haszonélvezője? Ennek jár utána a HVG legfrissebb száma.

Az MSZP-ben általános fölzúdulást, a sajtóban egyöntetű értetlenkedést okozott, hogy miért kell a kevés, megbecsült MSZP-káder egyikét a politikai potyautasság élő szimbólumának elkönyvelt Fodor Gáborra cserélni Gyöngyösön. Szinte hihetetlen, de van rá magyarázat, ezt próbálta helyben és a pesti központokban kideríteni a HVG.

A botrány hatására Fodor ugyan nem indul, és a szocialisták listáján sem kap helyet, de így sem tanulság nélküli, ahogy egyáltalán képbe került. A háttérben egy rejtélyes üzletember, az előzetest is megjárt Mesterházy Ernő sziluettje rajzolódik ki. A cikkben nyilatkozik a polgármester, megszólalnak a szocialista kampány irányítói is. Ismételten bepillantást nyerhetünk abba, hogy miként intézi belső ügyeit a jelenleg még legnagyobb ellenzéki párt.

©

A városban viszont nem a baloldalon belüli helyezkedés a kérdés, ott a helyben induló Jobbik-elnök és a Fidesz párharca a lényeg. A felmérések ugyan a Fidesz előnyét mutatják, de ebből a terepen semmi nem érzékelhető. A településen a kormánypárt jelenlétét nemigen lehet észrevenni, ellenben az önkormányzati körzetek felét már így is birtokló Jobbikét igen. 

További részletek a HVG csütörtöki számában.

©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!