szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az idős ember halálát szívmegállás okozta.

Sokáig nem tűnt fel senkinek, hogy egy idős férfi elhunyt a 17-es villamoson – osztotta meg férje halálának történetét a Borssal egy asszony. A 73 éves Jánosnak, aki nyugdíjasként járt dolgozni Budapestre, a múlt szerdán röviddel azután állt meg a szíve, hogy reggel hét körül felszállt a járműre. Két megállóval később kellett volna leszállnia.

A villamos vezetőjének csak délután fél kettő körül szólt egy utas, hogy valaki mintha rosszul lenne, de talán már nem is él, mert nagyon sápadt. A vezető ekkor hívta a mentőket.

Az asszonyt a rendőrök értesítették arról, hogy a férje órákkal korábban elhunyt. Az özvegy azt viszont nem érti, hogyan nem tűnt fel a vezetőnek – aki a végállomáson a szerelvény belsejében sétál hátulról előre –, hogy az utastérben ott ül egy semmire sem reagáló férfi.

A lap megkereste a BKV-t, ahol közölték: február 7-én 13:35-kor a Margit híd budai hídfőjénél jelezte az egyik utas, hogy valaki vélhetően meghalt a villamoson.

"A villamos vezetője hátrament, majd intézkedést kért. Mivel ezelőtt senki nem jelzett, pontosan nem tudjuk, mikor hunyt el az érintett. Egyébként a szerelvény végállomásra érkezésekor a leszálló utasokkal egyidejűleg a felszállás is megkezdődik, a járművezetőnek ilyenkor nincs olyan kötelezettsége és lehetősége sem mindig, hogy egy esetleg alvó utast felébresszen" – írták.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!