szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem sérült meg szerencsére senki. Egyelőre nem tudni, pontosan kié volt a fegyver és hogyan kerülhetett a hetedikes diákhoz.

Légpisztolyt vitt magával és elsütötte egy 13 éves diák pénteken délelőtt az egyik szombathelyi iskolába. Szerencsére senkit sem talált el. A tanárok rendőrt hívtak, és azonnal nyomozás indult – számolt be az RTL Híradó vasárnap.

Az esetről elsőként a 112 Press számolt be. A hetedikes diák aznap reggel magával vitte a pisztolyt, és délelőtt sütötte el, de nem tudni, pontosan miért és milyen körülmények között. Arról sincs információ, kié volt a fegyver.

Az RTL Híradó elküldte az üggyel kapcsolatos kérdéseit a Klik szombathelyi tankerületéhez, a vasárnap esti adásig azonban nem reagáltak.

A rendőrségtől azt közölték: a tanárok hívtak rendőrt, nem sérült meg senki, nyomozást indítottak garázdaság miatt.

A megkérdezett fegyverszakértő azt mondta, hogy a légpisztolyokkal is ugyanolyan körültekintően kell bánni, mint a nagyobb erejű fegyverekkel, mert súlyos sérülést okozhatnak.

Magyarországon nem kell engedély olyan fegyverekhez, amelyek 7,5 joule-nál kisebb energiával képesek lőni. Ilyenek a légfegyverek is. Ilyen eszközöket a gyerekek csak felügyelettel használhatnak, de iskolákba biztosan nem vihetnek be.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elítélték a tíz ember halálát okozó torontói gázolás elkövetőjét

Elítélték a tíz ember halálát okozó torontói gázolás elkövetőjét

Óriási magyar siker a Berlinalén: nyert Enyedi Ildikó új projektje

Óriási magyar siker a Berlinalén: nyert Enyedi Ildikó új projektje

A közepes és nagy magyar cégek 70 százaléka ígér fizetésemelést

A közepes és nagy magyar cégek 70 százaléka ígér fizetésemelést