szerző:
hvg.hu

Idén is folytatják a rendezvénysorozatot, ezúttal egymilliárd forintot kap rá a megemlékezéseket koordináló Schmidt Mária.

Kormányhatározat rendelkezik az első világháborús megemlékezésekre biztosított állami forrásokról. A Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint az Emmit bízzák meg az idei évre tervezett megemlékezések és programok előkészítésével és megvalósításával.

Ehhez egymilliárd forintot biztosít a kormány.

A megemlékezések lebonyolításáért felelős kormánybiztossá február elején Schmidt Máriát nevezték ki, a Terror Háza Múzeum, valamint a XX. és a XXI. Század Intézet főigazgatója a kormánybiztosi munkáért nem kap díjazást.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Itthon

Navracsics vezetésével emlékezünk az első világháborúra

A kormány az első világháború kirobbanásának 100. évfordulója alkalmából létrehozza az Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottságot, melynek elnöke Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter lesz - áll a Magyar Közlönyben.