szerző:
hvg.hu/MTI

Somogyban, Vasban, Zalában és Baranyában is operatív törzs irányítja a havazás miatt szükségessé vált bevetéseket a katasztrófavédelemnél.

Az Útinform 11 óra előtt arról tájékoztatott, hogy jelenleg a Dunántúlon, valamint Bács-Kiskun megyében, Pest megyében és a fővárosban is havazik, Pest megye déli részén szállingózik a hó, a délkeleti országrészben pedig havas eső, eső esik. Az ország többi részén egyelőre csapadékmentes az idő.

A gyorsforgalmú utak, a főbb- és alsóbbrendű útvonalak mindenhol járhatók, igaz, a hóesés miatt reggel kilenc órától korlátozzák a 7,5 tonna feletti nehézgépjárművek forgalmát a 82-es főúton. Az Útinform tájékoztatása szerint, a korlátozást mostanra kiterjesztették, ezért a járművek Veszprém és Veszprémvarsány között csak kerülő úton közlekedhetnek. Veszprémnél a 83-as főútra, északi irányból a 832-es főúti kereszteződésben, még Veszprémvarsány előtt, terelik el a tehergépjárműveket Pápa felé.

A megyében korábban több menetrend szerint közlekedő autóbusz is balesetet szenvedett. A 77-es úton Tapolca és Monostorapáti között, Hegyesdnél összeütközött egy autóbusz és egy személygépkocsi. Az autóban utazó két embert a mentők kórházba vitték, a busz 19 utasa nem sérült meg. Külsővaton egy autóbusz villanyoszlopnak ütközött reggel kilenc óra előtt, az oszlop kicseréléséig mintegy ötven háztartásban szünetel az áramszolgáltatás. Szintén ebben az időszakban Pécsely és Barnag között, valamint a 73-as főúton Veszprém és Csopak között is letért az útról egy-egy menetrend szerinti autóbusz. A járműveket a tűzoltók vontatták vissza az úttestre.

A Dunántúlon télies útviszonyokra kell felkészülni: a Balaton-felvidéken, a Kisalföldön, a Mecsek térségében, valamint Baja, Kiskunhalas térségében havasak, latyakosak a mellékutak.

A fővárosban eddig nem okozott fennakadásokat a havazás.

Ahogy korábban megírtuk, az Országos Meteorológiai Szolgálat havazás veszélye miatt Budapestre, Pest, Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére adott ki elsőfokú figyelmeztetést. Azt írták: kedd éjfélig akár 12 centiméternyi friss, tapadó hóréteg is kialakulhat délnyugaton és a Dunántúli hegyekben. Emellett kisebb körzetekben akár 15 centiméter körüli vagy azt meghaladó mennyiségű hó is hullhat. Az OMSZ később azt is közölte, hogy szerda éjfélig csapadékos marad az időjárás, igaz, délutántól várhatóan csökken majd a csapadékintenzitás.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Kevés cukibb járgány létezik, mint ez az egyszemélyes lakóautó

Kevés cukibb járgány létezik, mint ez az egyszemélyes lakóautó

Gördülő tüntetésre hívnak fel az ellenzéki képviselők

Gördülő tüntetésre hívnak fel az ellenzéki képviselők

Új taxiscég alakult Budapesten

Új taxiscég alakult Budapesten

Még hogy nem hasznos: életet menthetett az Apple Watch EKG-funkciója

Még hogy nem hasznos: életet menthetett az Apple Watch EKG-funkciója

Pénzeken is terjed a tüntetések fő jelszava – fotó

Pénzeken is terjed a tüntetések fő jelszava – fotó

Egy MSZP-s beolvasta az ellenzék öt követelését az Echo Tv-ben

Egy MSZP-s beolvasta az ellenzék öt követelését az Echo Tv-ben